פורטל תוכן להוראה ולהכשרת מורים

  • תקציר

    בעשרים השנים האחרונות, בתי הספר פועלים יותר ויותר כדי להגביר את הפעילות הגופנית של התלמידים כחלק מהחינוך. מדיניות זו נולדה מדאגה לבריאות הילדים, ומחקרים הראו שפעילות גופנית יכולה לעזור גם ללמידה ולחשיבה. מטרת המחקר היתה להבין מה המורים חושבים על למידה פעילה גופנית ואיך הם חווים אותה

  • תקציר

    כיצד נוכל לחזק את הביטחון העצמי של תלמידנו? ספר בשם "הפדגוגיה של הביטחון" מבקש להעצים את ההישגים הלימודיים בבתי ספר ומציע לשם כך שבע פרקטיקות להעלאת הביטחון העצמי של הלומדים.

  • סיכום

    התפיסה שהחזיקו בה החוקרים עד היום היתה שהפרעת קשב וריכוז היא הפרעה רפואית הדורשת פתרון רפואי; שהיא נגרמת על ידי ליקויים טבעיים במוחם של ילדים; ושהתרופות שאנו נותנים להם מתקנות את הליקויים הללו. אך האם כל מה שאנחנו יודעים על הפרעת קשב וריכוז בכלל לא נכון?

  • סיכום

    מאמר זה מתמקד באופן שבו מנגנוני שליטה מדומיינים ומיושמים בתכנון ובשימוש במבני בתי ספר, ובאמצעות זאת משרטט תמונה של המנגנון המרחבי-הביצועי של בתי הספר. המאמר עושה זאת תוך הישענות על תיאורי מתכננים, תוכניות וחזונות הקשורים למבנה שתוכנן במסגרת תוכנית Building Schools for the Future (BSF) בליברפול, אנגליה, וכן על תיאורים של חוויות מצד דיירים שונים בבית הספר. לטענת המחברים, ארכיטקטורה גמישה וחדירה אינה מבטלת או ממעיטה את השליטה, ואף אינה משעתקת את צורות הכוח הקלאסיות בלבד – אלא מרבה ומגוונת את הצורות של שליטה "פוליצנטרית" (רב-מוקדית) המופעלת דרך קווים מצטלבים של ראייה ושמע.

  • סיכום

    האתגר הפדגוגי העומד בפני אנשי חינוך בעידן הנוכחי מתמקד בשאיפה להעניק הוראה דיפרנציאלית איכותית ואפקטיבית, המותאמת לצרכיהם ההטרוגניים של הלומדים. בהקשר זה, טכנולוגיות בינה מלאכותית (AI) מציעות פוטנציאל אדיר לטרנספורמציה בפרקטיקה החינוכית. מאמר זה מציג שבעה יישומים פדגוגיים של בינה מלאכותית בהוראה דיפרנציאלית, אשר מתאפיינים בנגישות, יעילות ואפשרות ליישום מידי במרחב החינוכי, תוך הרחבת האפשרויות הפדגוגיות העומדות לרשות המחנכים.

  • תקציר

    אחת המטרות המרכזיות והחשובות ביותר של יועצות בית הספר היא לוודא שהתלמידים מגיעים לבית הספר בקביעות. שכן, ישנו קשר ישיר בין נוכחות סדירה לבין הצלחה אקדמית, התפתחות חברתית תקינה ובריאות נפשית ופיזית. אבל, רבים הם התלמידים המתמודדים עם אתגרים אישיים, משפחתיים, רגשיים ואקדמיים שעלולים להוביל להיעלמות מתמשכת או כרונית. על רקע זה, המאמר מציג חמש אסטרטגיות מפתח שבכוחן להנחות יועצות חינוכיות ולסייע להן לתמוך בתלמידים, להניעם להיות נוכחים ולטפח אווירה בית ספרית מזמינה.

  • סיכום

    אמנם, הטלפונים החכמים מאפשרים להורים לדעת היכן הילדים נמצאים בכל עת והרשתות החברתיות מהוות אמצעי תקשורת מרכזי, חשוב וחסר תחליף. אבל, האינטראקציות המקוונות יכולות להפוך בין רגע לשדה קוצים בוער של קטילות ומריבות, כאשר העומדים מהצד מלבים את האש. על רקע זה, המאמר בודק מהו תפקידה של מערכת החינוך בדרמה הדיגיטלית הזו וכיצד יכולות מורות ויועצות להנחות תלמידים להתנהלות נכונה ברשת.