פדגוגיית הביטחון: טיפוח הישגים אינטלקטואליים גבוהים בבתי ספר עירוניים
Jackson, Y. (2011). The pedagogy of confidence: Inspiring high intellectual performances in urban schools. Teachers College Press
כיצד נוכל לחזק את הביטחון העצמי של תלמידנו? ספר בשם "הפדגוגיה של הביטחון" מבקש להעצים את ההישגים הלימודיים בבתי ספר ומציע לשם כך שבע פרקטיקות להעלאת הביטחון העצמי של הלומדים.
- זיהוי והפעלת חוזקות התלמידים:
הוראה המעודדת תלמידים לזהות ולהפעיל את החוזקות הייחודיות שלהם כמקור של הנאה, ומניעה תלמידים להשתתפות פעילה ולהשקיעה בחוויית הלמידה.
- בניית יחסים:
תלמידים לומדים בצורה הטובה ביותר קוגניטיבית, חברתית ורגשית כאשר הם יודעים שהם חלק מקהילה דואגת ותומכת. יחסים חיוביים מעוררים את הפרשת ההורמון אוקסיטוצין, משפרים הן את המוטיבציה והן את יכולת הזיכרון.
- עידוד ביצועים אינטלקטואליים גבוהים:
האינטליגנציה של תלמידים משגשגת כאשר הם מתבקשים לחשוב ברמות גבוהות על נושאים מורכבים, להדגים מה שהם יודעים באופן יצירתי ולפתח הרגלי חשיבה שימושיים.
- מתן העשרה:
העשרה מנצלת את תחומי העניין של התלמידים, מייצרת חוזקות, מרחיבה את היכולת הקוגניטיבית שלהם ומנחה אותם ליישם את מה שהם יודעים בחייהם.
- שילוב דרישות מוקדמות ללמידה אקדמית:
בניית יכולות למידה קריטיות שתאפשר לתלמידים לרכוש את היסודות הנכונים ללמידת מידע חדש.
- הצבת הלמידה בחיי התלמידים:
תלמידים מתפקדים ביעילות הרבה ביותר כאשר הם יכולים לקשר למידה חדשה למה שרלוונטי ובעל משמעות עבורם.
- הגברת קול התלמידים:
עידוד תלמידים להביע את נקודות המבט, הרעיונות והדעות שלהם. צעד זה בונה ביטחון עצמי ומטפח כישורי מפתח שתלמידים צריכים כדי להצטרף לקהילות של לומדים ופועלים.
לקריאה נוספת: כל סיכומי המאמרים בנושא עידוד תלמידים