איזה טיפוס לימודים אתם?

עולם המחקר עוסק ועסק בשאלת לימודים בגיל מבוגר. לצד מחקרים שמצביעים על כך שקצב הלמידה יורד ונדרש יותר תרגול ככל שעולה הגיל, הרגישות להסחות דעת מתגברת, אחסון המידע לוקח יותר זמן ונעשה בצורה פחות יעילה, יש יותר ויותר הוכחות לכך שככל שאנו מתבגרים אנו הופכים לתלמידים טובים יותר.

במחקר שנערך באוניברסיטת ברצלונה בספרד תיארו המרצים את חווית ההוראה של תלמידים בגיל מתקדם כמאתגרת ומספקת. ההסבר שהציעו לכך היה שהם אינם לומדים מתוך הכרח, אלא מתוך רצון להרחיב את גבולות הידע ולפתח צורות חשיבה ומיומנויות חדשות. הם מגלים עניין רב בחומר הנלמד ומשתתפים בתהליך הלמידה באופן אקטיבי.

חוקרים מאוניברסיטה בדרום קרוליינה זיהו ארבעה טיפוסים בעלי סגנון שונה: 'הנוסטלגיים' – מי שמסתפקים בהזדמנות להיחשף שוב לידע אותו צברו בעבר. בשונה מהם, ה'לומדים'- אלו שמעדיפים להתוודע לידע בתחומים חדשים. נוסף להם, זוהו גם ה'ידידותיים' – מי שמטרתם להרחיב את המסגרת החברתית שלהם על ידי מפגש עם אנשים חדשים בעלי תחומי עניין דומים. ולעומתם, ה'אסקפיסטיים' – מי שעבורם הלימודים הם מפלט מחיי היומיום.

למאמר באתר YNET

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות