ראי ראי שעל הקיר, מי מצייץ ומשפיע בעיר? קהילת ידע מקצועית בטכנולוגיות למידה בטוויטר –ניתוח רשתות

אינה בלאו (האוניברסיטה הפתוחה), תמי נויטל (האוניברסיטה הפתוחה)

מילות מפתח: קשרים מבניים בטוויטר, קהילות ידע מקצועיות בטוויטר, השפעה, השתתפות.

קהילות ידע מקצועיות עברו בשנים האחרונות מפורומים לפלטפורמות של רשתות חברתיות. מחקר זה בוחן קהילת ידע מקצועית בישראל שחבריה עוסקים, מתעניינים או לומדים בתחום טכנולוגיות בחינוך / טכנולוגיות מידע ומשתמשים בפלטפורמה של טוויטר על מנת להתחבר לדומים להם. פעילותם של 42 אנשי מקצוע ו 296- קשרים שנוצרו ביניהם בטוויטר עד אוקטובר 2011 נבדקה למידת ההשקעה בקהילה (ההשתתפות באמצעות ציוצים והקשבה.

רמת ההשקעה בקהילה באמצעות הציוצים והקשבה לאחרים קשורה במידה רבה להשפעת המצייץ בקהילה, במיוחד למדדי ההשפעה בעלי מרכיב חברתי – מספר העוקבים אחרי המצייץ ומספר ציוציו שסומנו כאהודים על ידי אחרים. לעומת זאת, נמצאו קשרים בינוניים בין מידת ההשתתפות לבין מדד ההשפעה הנסתר מעיניי המשתתף – מרכזיות המשתתף ברשת המקצועית כפי שנמדדה.

למאמר המלא באוניברסיטה הפתוחה