קורסי MOOC בישראל – תמונת מצב , ספטמבר 2013

באוניברסיטה הפתוחה משיקים עתה קורסי MOOC- Massive Open Online Courses פתוחים ברשת בחינם לכל, במספר שפות.

בפיתוח הקורסים המקוונים נעשו מאמצים רבים בשני כיווני פעולה עיקריים : פיתוח והתאמת פלטפורמות מתוקשבות יעילות ושיתופיות ללמידה מקוונת פתוחה ופיתוח חומרי למידה מרתקים ומאתגרים עבור הקורסים המקוונים מסוג MOOC .

ה"מוקים" (MOOC ) של האוניברסיטה הפתוחה מתבססים על טכנולוגיות המאפשרות לסטודנטים ללמוד באופן עצמאי תוך שיתוף פעולה עם סטודנטים מרחבי העולם. בשלב זה, בוגרי ה"מוקים" (MOOC ) יקבלו אישור ותעודה על השתתפות בקורס, אך לא יקבלו נקודות זכות לקראת תואר אקדמי.

הפרויקט מושק במסגרת מיזם אירופאי של ארגון האוניברסיטאות האירופאיות ללמידה מרחוק (EADTU.)

בשלב ראשון ייפתחו הקורסים המקוונים הבאים :

המזרח התיכון בימינו , עברית , 21 בנובמבר 2013,

ג'נוסייד ( רצח עם) , באנגלית , 6 במרץ 2014 ,

פסיכולוגיה בחינוך , בערבית , 9 באוקטובר 2013,

בין יהודים לנוצרים במערב אירופה עד ראשית העת החדשה , ברוסית , 9 באוקטובר 2013 .

למידע נוסף

בנוסף לאוניברסיטה הפתוחה, גם האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל-אביב מציעות קורסים מתוקשבים רחבי היקף (MOOCs) כחלק מהקורסים של Coursera.

לפרטים נוספים.

אוניברסיטת תל אביב

האוניברסיטה העברית

ראה גם :
האשה שקיבלה אתכם לסטנפורד

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

המזרח התיכון בימינו
    שלום שמי אורן 066486689 ת.ז
    katzman1984@gmail.com
    שלום אני למדתי את הקורס הזה וסיימתי אותו בהאתר של MOOCS וקיבלתי תעודה באתר עצמו לאחר כמה שנים אבד לי כתובת המייל שלי(הכניסה שלי לאתר) ואיני יכול להיכנס ולקבל את התעודה האם יש משהו שאתם יכולים לעזור.
    שמי המלא אורן קצמן אני בטח רשום בהאתר או בקורס

פורסמה ב 21/02/2021 ע״י אורן קצמן

חיפשתי קורסים במדעי המחשב במסגרת MOOC ולצערי זה מתיש ולא הצלחתי להתחיל ללמוד!

פורסמה ב 18/11/2013 ע״י אסתר