פרויקט חקר שיתופי מבוסס WIKI בין תלמידים מישראל ובקנדה

הצוותים החינוכיים של שני מוסדות לימוד בישראל ובקנדה יזמו ביחד פרויקט משותף באינטרנט המבוסס על חקר מקורות וכתיבה באינטרנט. הפרויקט המתוקשב נבנה על שני מרחבי תקשוב זהים מבוססים WIKI . התלמידות מישראל (תלמידות אולפנת נווה חנה בגוש עציון) מנהלות באנגלית את כל החומרים הכתובים שלהן באמצעות אתר ה-WIKI  ובמקביל התלמידים מביה"ס התיכון במונטריאול בקנדה הקימו אתר WIKI  מקביל ודומה ובו הם מציגים חומרים כתובים וחיבורים משלהם. התלמידים מקנדה מבקרים כל יום באתר הויקי הישראלי ולהפך. התלמידות מישראל, קוראות את החומרים שכתבו עמיתיהם הקנדיים, מגיבות ומציעות נקודות מבט משלהן לחומרים שנכתבו.
בשני האתרים, יוזמים המורים השוואות בין יצירות ספרות שונות המועלות לאתרים. כל הזמן מתנהלות פעולות הדדיות של הערכה מעצבת משני הצדדים. בראיונות עם מורים ותלמידים מישראל ומקנדה נמצא כי רמת המוטיבציה וההיענות של התלמידים לכתיבה ולהערכה השיתופית היא מעל ומעבר לציפיות המורים.

למידע נוסף: ראובן ורבר, אולפנת נווה חנה

האתר של התלמידים מקנדה

האתר של התלמידות מישראל

לפריט זה התפרסמו 3 תגובות

חשוב לציין שהפרויקט מתבצע במסגרת התוכנית של המזכירות הפדגוגית של משרד החינוך – "למידה בין מדינות".www.education.gov.il/ipncl

פורסמה ב 15/03/2007 ע״י ראובן ורבר

פורסמה ב 15/03/2007 ע״י ראובן ורבר

ראובן אני שמחה על הפרסומם. כל הכבוד.מירה .

פורסמה ב 20/04/2007 ע״י מירה