פרויקטים משותפים בין כיתות לימוד בעולם באמצעות בלוגים ו WIKI

תלמידים בביה"ס יסודי בכיתות ד' באל-סלבדור בדרום אמריקה כותבים בלוג כיתתי המשמש אותם כזירה מקוונת ללימוד כתיבה וגם גיאוגרפיה ולחילופי מידע עם תלמידים בביה"ס יסודי באוגנדה. את פרוייקט הכתיבה המקוון הגלובלי יזמה רכזת המחשבים (Jennifer Garcia) של ביה"ס היסודי באל- סלבדור. המטרה היא ללמוד באופן בלתי אמצעי על תרבויות אחרות בעולם, להכירם דרך קשר וכתיבה פעילה באינטרנט. הכוונה שכל שנה התלמידים בביה"ס היסודי באל-סלבאדור ייחשפו לתלמידים ממדינה אחרת ויחליפו איתם מידע באמצעות הבלוג ובאמצעות wiki משותף שיקימו. הקשר בין בתי הספר נוצר באמצעות פורטל בינלאומי בשם   Globalgateway אליו מצטרפים לאחרונה יותר ויותר מורים ומחנכים בעולם המעוניינים ליצור פרויקטים גלובליים משותפים בין כיתות. וישנו כמובן, הפורטל הוותיק להתקשרויות בין כיתות לימוד בעולם, פורטל EPALS.

ראו גם:

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

זה פעם ראשונה שאני קוראת בלוג התרשמתי לטובה מהבלוגלדעתי זה אדיר שאפשר ללמוד עם תלמידים ממדינות אחרות גם להכירם וגם לשפר את האנגלית.

פורסמה ב 09/11/2009 ע״י ניצה חדד