מצפון ומצפן – שינוי אישי וחברתי בדרך של מחקר פעולה בביה"ס יסודי

זו השנה הרביעית נערך בבית הספר הניסויי "נווה במדבר" בקיבוץ חצרים ניסוי חינוכי ערכי מרתק. מטרתו של הניסוי לפתח בוגרים מובילי שינוי אישי וחברתי על בסיס ערכים הומניסטיים ובראשם מעורבות ואחריות. הניסוי נועד לקשר בין העולם האקדמי לבין עולם בית הספר היסודי. הם לוקחים כלי מחקר, שנמצא בשימוש באוניברסיטאות ומכללות הנקרא "מחקר פעולה" ומפעילים אותו בבית הספר היסודי.

בדרך ייחודית זו של מחקר פועלה בביה"ס הם רוצים להעניק לתלמידים כלי שיישאו איתם לעתיד, כלי שיעזור להם לערוך שינויים בכוחות עצמם. כלי שמפתח את היכולת האישית וההנעה העצמית שלהם.
מצפון ומצפן – שינוי אישי וחברתי בדרך של מחקר פעולה בביה"ס יסודי

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

שמחתי להתעדכן על הניסוי במהות, ועל מעשה של מחקר הפעולה. אני עורכת מחקר פעולה בתכנית חדשה בהרחבת השמחה לגיל הרך עם בוגרים של דרור ישראל. אודה לכם אם תשלחו לי חומר מתועד על מהלך המחקר.בהצלחה רבהנירה

פורסמה ב 18/10/2012 ע״י דר' נירה מאי