מסע אחר – למידה באמצעות משחק בבי"ס "עין הים"

בביה"ס הניסויי "עין הים" שבחיפה הוחלט שהאווירה והיחס האישי חשובים לא פחות מההישגיות.
ב"עין הים" הופכים את הלמידה למשחק ובאמצעות משחק הופכים כל שיעור לחוויה: כך למשל על מנת ללמוד חשבון למשל, הוקם "סופרמרקט" שבו שוקלים מוצרים ומשלמים עליהם.
לאחר מחקר מעמיק על נושא המשחק והשפעותיו החיוביות הוקמה מסגרת הפעלה בשם "מסע אחר" אשר במהלכה המורים יחד עם התלמידים יוצאים למסע חינוכי. משלל חוגים ופעילות משחקיות בוחר הילד את אלה שאליהן הוא מתחבר.
בכתבת הוידיאו מוצגות דוגמאות לפעילויות. בין השאר מסבירה מורה למדעים כיצד עוברים ממצב נוזל למוצק תוך כדי הכנת גלידה, ובכיתה אחרת הילדים מייצרים משחקי קופסא בנושא זהירות בדרכים.
המורות עצמן מעידות שמדובר באתגר ועניין גם עבורן,כיון שעליהן לחשוב בכלי יום כיצד ליצור הנאה והנעה בצורה שונה.
כחלק מהפתיחות הכללית שמים דגש ב"עין הים" גם על השונה ו"האחר", ובהתאם תלמידי החינוך המיוחד משתלבים בפעילויות המשחקיות יחד עם שאר התלמידים.