מחשבים ניידים, וגישה חינוכית, בבית הספר

ג'יי הורוויץ מדווח בבלוג שלו על כתבה שהתפרסמה לפני כמעט שלושה חודשים בעיתון במדינת מיין לגבי תכנית שילוב המחשבים הניידים שם . הכתבה היא סקירה יחסית ארוכה על תכנית למחשב נייד לכל תלמיד במדינה שהשנה מלאו לה עשר שנים. השנה, בעלות של $11 מיליון למשלם המיסים של המדינה, כל תלמיד במיין בכיתות ז' ו-ח', וכל מורה של הכיתות ז' עד י"ב, צויי במחשב נייד. בנוסף, באמצעות פרויקט "צדדי", כ-60% מכל תלמידי התיכון של המדינה קיבלו מחשבים ניידים.

סיכום הביניים מצביע על הצלחה לא מבוטלת.

ג'יי הורוויץ מציין כי "בכתבה הזאת אנחנו פוגשים מערכת חינוכית שכנראה מצליחה לאפשר לתלמידיה, וגם למוריה, להתנסות, וגם לטעות. הדוגמאות להצלחת הפרויקט שבכתבה אינם בהכרח מלהיבים. אבל הנכונות להתנסות ולפלס דרך שבאה לביטוי בכתבה יוצרת את התחושה שמיין בדרך הנכונה".

למאמרון של ג'יי הורוויץ

ראה גם :

לקחים מתכנית התקשוב ליישום מחשבים ניידים במדינת מיין בארה"ב – תכנית התקשוב הראשונה בעולם ליישום מחשבים ניידים בבתי ספר.

שילוב של ניידים 1:1 בחטיבות ביניים: תלמידים כשותפים למלאכת ההוראה

עוד חטיבות ביניים בישראל מרחיבות את השימוש במחשבים ניידים אישיים