למידה שיתופית במרחב הוירטואלי של בית הספר

ללמידה שיתופית מקוונת בבתי ספר נודעת כיום חשיבות רבה מבחינת טיפוח מיומנויות המידע של התלמידים ומבחינת השבחת למידת העמיתים. אחד מבתי הספר היסודיים בישראל שמצטיין בתחום הלמידה השיתופית המתוקשבת הוא ביה"ס "חופי הגליל" בקיבוץ גשר הזיו ( ביה"ס יסודי אזורי) .

במסגרת התאמת דרכי ההוראה למאה ה-21 ( תכנית התקשוב החינוכית ) תורגלו תלמידי כיתות ד'-ו' בביה"ס "חופי הגליל " בהפקת תוצרי למידה תוך שיתוף פעולה ביניהם כאשר כל אחד עובד מהמחשב שלו מוסיף את חלקו לתוצר הקבוצתי המתהווה .

תלמידי כיתות ג' למדו הפקת תוצרים באופן מקוון אך בינתיים ללא שיתוף. בפעילות זו מפגינים הילדים יכולת של תכנון וארגון, נטילת אחריות אישית וקבוצתית ויצירתיות בדרך לתוצר המיוחל.

אחד המיזמים הוא העלון המקוון – "חופיתון": עלון זה שהופק ע"י תלמידים במסגרת פעילות הוועדות הבית ספריות, עוסק בנושאים מגוונים מחיי ביה"ס ותלמידיו. בתש"ע הפיקו העיתונאים הצעירים 3 מהדורות שכולן התפרסמו באינטרנט במסגרת אתרי גוגל.

חופיתון הוא עלון מקומי המנסה לגעת בתחומי העניין של התלמידים, הורים ומורים.

לאתר ביה"ס

על תכנית התקשוב החינוכי בביה"ס

תכנית התקשוב - בית ספר חופי הגליל

ראה גם :
משימת hyperlinks במסמך משותף

למידה שיתופית מקוונת - איזה דגמים אנחנו מכירים?

הנחיות כניסה ושימוש בגוגל דוקס

הטקסונומיה של השיתופיות