למידה מרחוק : נתונים סטטיסטיים על היקפי לומדים בארה"ב ובאנגליה

Sarah Kellogg. "Distance learning: Online education", www.nature.com. October 19 2011

סטודנטים לתואר ראשון ושני בארה"ב

לפי מחלקת החינוך של ארה"ב, 20% מכל הסטודנטים לתואר ראשון בארה"ב- כ-4.3 מיליון סטודנטים- למדו לפחות קורס אחד בלמידה מרחוק בשנת הלימודים 2007-2008, השנה המעודכנת ביותר שלגביה יש נתונים זמינים. כ-800,000 סטודנטים, או 4% מכל הסטודנטים לתואר ראשון, למדו תכנית שלמה בלמידה מרחוק באינטרנט .

מספר הסטודנטים לתואר שני הלומדים באופן מקוון הוא קטן יותר. כ-22% מכל הסטודנטים בארה"ב בעלי תואר ראשון-760,000 מהם- למדו קורסים בלמידה מרחוק בשנת הלימודים 2007-2008. מתוך מספר זה, כ-302,000 סטודנטים למדו את כל תכנית הלימודים באופן מקוון.

למעלה מ-23,000 סטודנטים למדו קורסים במדעי החיים, ו-4.2% מתוך כל הסטודנטים למדעי החיים למדו את כל תכנית הלימודים שלהם באמצעות למידה מרחוק.

מוסדות אחרים במדינה ממשיכים להרחיב את האפשרויות.

התפתחות מהותית בתחומי הלמידה מרחוק קיימת כיום באנגליה. הממשלה והאוניברסיטאות בבריטניה, לדוגמא, היו מבחינה שיווקית אגרסיביות במיוחד במאמציהן לחזר אחר סטודנטים מעבר לים כדי למשוך אותם ללמוד בתכניות ללמידה מרחוק. לפי המועצה של הממלכה המאוחדת לענייני סטודנטים בינלאומיים (United Kingdom Council for International Student Affairs), כ-115,000 סטודנטים בינלאומיים השתמשו בלמידה מרחוק כדי ללמוד במוסדות ההשכלה הגבוהה בממלכה המאוחדת.

קישור למאמר באנגלית

מערכת החינוך בבתי הספר התיכוניים בארה"ב:

לפי ה-Sloan Consortium, קבוצה התומכת בחינוך מקוון בארה"ב , כ-1.03 מיליון תלמידים ברמת k-12 ברחבי המדינה למדו קורס מקוון בשנת הלימודים 2007-2008, עלייה של 47% לעומת מספר התלמידים שלמדו קורס מקוון לפני שנתיים.

לפי דו"ח אחר, כ-200,000 תלמידים לומדים יום שלם מלא בבתי הספר המקוונים, לעתים קרובות מדובר בבתי ספר בזיכיון (charter schools) המושכים משפחות המעדיפות ללמד את ילדיהן בבית.

קישור למאמר באנגלית

ראה גם :