למידה מקוונת עירונית בספרות

השנה מתקיים פרויקט ייחודי בלימודי הספרות בחולון.

ה"יחידה השלישית" שהיא אישית ופתוחה לתהליכי יצירה וחשיבה של המורה המלמד אותה, ולתלמיד הלומד אותה,
נפתחה כאפשרות למידה ,לכל בתי הספר העל-יסודיים בחולון שלומדים ספרות , מעבר לשתי היחידות שהן חובה.
היחידה מאפשרת לתלמידים המעוניינים להרחיב את לימודי הספרות והם בוחרים ללמוד אותה ,ברובה , אינטרנטית בבית.
נושא היחידה הוא: "המשפחה בראי הספרות" ומעבירה אותו ליה סלע, מורה לספרות מתיכון" קוגל" בעיר.

היחידה עוסקת ביחסים בין הורים וילדים(דרך הרוח-עמוס עוז, שיר לילדה שכבר נולדה-רוני סומק, לתמונת אם-לאה .גולדברג ועוד)
יחסים בין אחים, המשפחה בלמידה בין תחומית באומנות ובתנ"ך ,התבגרות, המשפחה בספרות הילדים, מצבים חריגים במשפחה(גירושין ושכול).וספרי קריאה בתחום המשפחה.

במסגרת הלמידה , התלמידים מתוודעים לתוכנות למידה מקוונות של מפות חשיבה, מאגרי מילים, כתיבה בבלוג, אנוטייט כתיבה בפורום ועוד. כשהלמידה מתבצעת באתר של מט"ח בהיילרן.

פעם בשבוע, התלמידים, מבתי-הספר השונים מגיעים לשעת למידה משותפת ויתר הפעילות מתבצעת בזמנם החופשי בבית.
מתקיימים שני מודלים של למידה בעיר : האחד שמתבצע בתיכון ק"ש בעיר ,שמורה תומך בתלמידים גם בבית ספרם בשעות הפרטניות ומודל שני ,שמעבר לשעה המשותפת התלמיד מתמודד עם חומר הלמידה כולו בעצמו.

ליה סלע liasela1234@gmail.com

למאמרון של ליה סלע