התפיסה של סגל ההוראה את ויקיפדיה במערכת אוניברסיטת המדינה של קליפורניה

מאת: Aline Soules

Soules, Aline . "Faculty perception of Wikipedia in the California State University System", New Library World 116.3/4 (2015): 226-213.

המטרה של מאמר זה היא לחקור האם התפיסות של סגל ההוראה את ויקיפדיה השתנו במהלך תקופה של חמש שנים.

נערך סקר שהועבר בין ארבע אוניברסיטאות במערכת של אוניברסיטת המדינה של קליפורניה (California State University System)  - אוניברסיטת המדינה של קליפורניה, איסט ביי; אוניברסיטת המדינה של הומבולדט; האוניברסיטה הפוליטכנית של קליפורניה (Cal Poly San Luis); ואוניברסיטת המדינה של קליפורניה, פרזנו.

לאחר הסקר, המשתתפים שהשאירו פרטי התקשרות רואיינו לגבי התפיסות שלהם ו/או לגבי המשימות/פרויקטים שלהם שעירבו שימוש בויקיפדיה.

המחקר הראה שהתפיסות של אנשי הסגל את ויקיפדיה השתנו לטובה וחלק מאנשי הסגל יוצרים משימות מעניינות וייחודיות המערבות את ויקיפדיה או עבודה דמוית ויקיפדיה.

לקבלה ההולכת וגדלה של ויקיפדיה יש השלכות עבור הקורסים עם הסטודנטים הן במונחים של משימות בדיסציפלינה והן עבור הצורך להבטיח שהסטודנטים מבינים כיצד להעריך מקורות.

המעבר לויקיפדיה מבשר על המעבר הגדול יותר לכלי מחקר לא-מסורתיים.

קישור לתקציר המאמר באנגלית