הקונגרס הדמוקרטי הוירטואלי ה- 11 בהרצליה ותלמידי בתי הספר היסודיים

הקונגרס הדמוקרטי הווירטואלי המתקיים בהרצליה זו השנה ה- 11 , מהווה אירוע שיא של מערכת החינוך היסודית בעיר. תלמידי כיתות ד' – ו' מכל בתי הספר היסודיים שותפים במסגרתו לשיח ערכי וחינוכי ברשת. הקונגרס עוסק מדי שנה בסוגיות ונושאים אקטואליים וחברתיים מתוך השיח הציבורי. ייחודיותו של הקונגרס באה לידי ביטוי בשותפות של כל התלמידים והתלמידות בשיח המתקיים, בקיומו של דיון ערכי משמעותי ורב מימדי בנושאים האקטואליים. מדי שנה מניב הקונגרס מגוון רחב של חומרים ונושאים ללמידה. חומרים אלה חוזרים לבתי הספר ומשמשים בסיס ללמידה חברתית, אזרחית וחינוכית במסגרת השיעורים בכלל ובשיעורי דמוקרטיה בפרט.
במהלך שבוע הקונגרס, תלמידי כיתות ד' – ו' מ- 15 בתי הספר היסודיים בעיר דנו לאורך שבוע שלם בארבע סוגיות וירטואליות בנושאים: "להיות כמו כולם" – קבוצת דיון שעסקה בסוגיה של חרם חברתי ברשת, "סתמו להם את הפה" – סוגיה שעסקה בסגירת האינטרנט והרשתות החברתיות עקב האירועים במצריים, "אל תשמיצו אותי" – השמצות ופגיעה בעזרת תוכנות מסרים מיידיים (ICQ, מסנג'ר, מסרונים וכד') ו"שלי או לא שלי" – אירוע שעוסק בהעתקת עבודות וזכויות יוצרים ברשת. לכל סוגיה נפתחה קבוצת דיון שהכילה את סיפור המקרה ושאלות לדיון. תלמידי כיתות ד' – ו' מכל בתי הספר בעיר הוזמנו להגיב לאירועים אלו. את קבוצות הדיון הנחו נציגי תלמידי כיתות ה' ו' מבתי הספר בבתי הספר בלוויית צוות מנחים מבוגרים. השנה, לראשונה, נוספו למנחים הצעירים גם תלמידי כיתות ח' המשתתפים ב"סמינר עמיתים" של חטיבות הביניים אשר קיבלו הכשרה מהיועצות.