הילכו שניים יחדו בלתי אם נועדו – שימוש ברשתות חברתיות בהוראת המקרא

ד"ר אילן אבקסיס, מרצה למקרא באוניברסיטת חיפה ובמכללת גורדון, מדריך פדגוגי במכללת לוינסקי לחינוך. מיוזמי ומובילי המיזם "תנ"ך בפייסבוק".

תקציר
המקרא נתפס כמקצוע עתיק, שאבד עליו הכלח, לא רלוונטי לימנו, לא שימושי ולא מעשי. על מנת לקרב את המקצוע אל תלמידי בתי הספר עלה רעיון לשלב את המקרא עם פלטפורמה שהוכיחה את הפופולריות שלה בקרב בני הנוער: הפייסבוק.
הרעיון פשוט: סטודנטים למקרא במכללת לוינסקי לחינוך יפתחו פרופילי פייסבוק לדמויות מקראיות שונות (בהסתמך על המקרא, מדרשי חז"ל...). דמויות אלה תעלנה מערכי שיעור לפייסבוק, וכך התלמידים יזכו לשיעור עשיר, מגוון ומרובה אפשרויות.
הלימוד המקוון טומן בחובו עושר ומגוון בדמות קישורים, סרטונים, מסמכים משותפים, מאגרי ידע ועוד. מי שבחר את הפייסבוק כזירת ההתרחשות הם למעשה התלמידים עצמם.
מערך שיעור בפייסבוק מנתק את הקשר הגורדי בין זמן ומרחב. כך ניתן להעביר שיעורים שלמים, כשהתלמידים במקומות שונים ובזמנים שונים.
חשוב לציין כי הלימודים באמצעות הפייסבוק אינם באים במקום ההוראה הרגילה, אלא בנוסף. זהו עוד כלי בארגז הכלים של המורה.

המיזם עושה את צעדיו הראשונים בארץ לא זרועה, כך שכל צעד ושעל טומן בחובו הפתעות ואכזבות.

על המיזם YNET-

למצגת של ד"ר אילן אבקסיס