היזהרו מלהיטות היתר למתן שיעורי בית

לקראת התחלת שנת הלימודים תשע"ד כדאי לאמץ את המלצותיה של אחת המורות הטובות יותר בארה"ב הגב' Pernille Ripp המלמדת בביה"ס יסודי בוויסקונסין . Pernille Ripp כותבת בבלוג המרתק שלה כי מורים צריכים להיות מינימליסטיים בגישה שלהם למתן שיעורי בית כי הוכח כבר גם במחקר החינוכי כי עודף שיעורי בית לא תורמים להבנה או להישגים של התלמידים ( למידע נוסף ראו התובנות של Alfie Kohn ) .

במאמרון שלה מציעה המורה על 10 צעדים שיעזרו לכם כמורים לגבש תפיסה פדגוגית ראויה יותר למתן שיעורי בית לתלמידים. בין הצעדים המומלצים : נסו לתכנן את שיעור הבית כך שיפתחו אצל התלמידים תשוקה ללמידה ולא שינון וחזרה, שתפו את ההורים בתחילת השנה בכך שגיבשתם עתהגישה מינימליסטית לשיעורי הבית, התייעצו בנושא עם עמיתכם המורים בביה"ס , תכננו את שיעורי הבית כחלק ממטרות הלמידה שהצבתם באופן מפורש , במקום שיעורי בית נסו ליצור דיאלוג עם התלמידים בתחילת כל שיעור על מנת לבדוק את הבנת החומרים שלימדתם בשיעור הקודם, תכננו את מתן שיעורי הבית רק באותם מקרים שאתם משוכנעים שהם יובילו ללמידה משמעותית של התלמידים (Pernille Ripp).

למאמרון המלא באנגלית

How To Get Rid of Homework in 11 Steps – Or At the Very Least Limit It