דרך למידה פעילה ללימוד היסטוריה בגישה מידענית

מנוע ההיסטוריה הוא כלי עזר חינוכי שפותח לאחרונה בארה"ב במטרה להקנות לסטודנטים או תלמידי תיכון יכולת ללמוד היסטוריה תוך כדי חקר פעיל של מקורות מידע מנקודת מבט של היסטוריון העוסק באיסוף ממצאים ובכתיבה של אירועים ותהליכים . מדובר במאגר מידע חינוכי ממוחשב המתייחס בעיקר להיסטוריה של ארה"ב . המאגר הממוחשב מאפשר לקבוצת תלמידים או צוות סטודנטים לחקור אירועים שונים מתולדות ההיסטוריה של ארה"ב על ידי איסוף חקר וכתיבה משותפת. כל עבודת חקר קצרה ( תיאור וניתוח של אירוע היסטורי ) שנכתבת על ידי הסטודנטים או תלמידי התיכון מאוחסנת במאגר השיתופי המקוון ומאפשרת לתלמידים להמשיך לחקור ולקבל מידע היסטורי בחתכים שונים. כל אירוע היסטורי שנכתב ע"י קבוצת הלומדים עובר בקרת איכות ומאוחסן  ע"י כיתות שונות וצוותי לומדים מרחבי ארה"ב למאגר ההיסטורי המצטבר. ניתן לחפש במאגר הממוחשב עפ"י מגוון חתכים ומילות מפתח כך שהמאגר גם מאפשר לימוד פעיל של היסטוריה ע"י יצירת תכנים וגם התנסות מידענית בהקשר היסטורי .

ראה גם : מאגר מידע ממוחשב ללמידה פעילה של אירועים היסטוריים בתקופת השואה "להיות בטרזין"  אשר פותח ע"י מט"ח כבר לפני 9 שנים והקדים את המאגר האמריקאי מבחינת הביצוע והרעיון ללמידה פעילה באמצעות בסיס נתונים ממוחשב.