דו"ח OECD: יש תקציב לחינוך, שכר המורים עלה – אבל ההישגים תקועים

הצפיפות בכיתות בבתי הספר היסודיים בישראל גבוהה ב-40% מהממוצע באירופה ? ההשקעה של ישראל בתלמידים כבר אינה הנמוכה ביותר ב-OECD - אך היא עדיין נמוכה ? שיעור הצעירים בעלי השכלה גבוהה בישראל ירד בהשוואה לעולם

הדו"ח השנתי של OECD על מערכות החינוך בעולם שובר כמה מוסכמות על מערכת החינוך בישראל: מתברר כי שכר המורים בישראל כבר אינו נמוך כמו בעבר, ההשקעה בתלמידים עלתה והם גם מקבלים יותר שעות לימוד מעמיתיהם בחו"ל. למרות זאת, הישגי התלמידים בישראל נותרו חלשים, הפערים ביניהם הם מהגבוהים בעולם, והם לומדים בכיתות הצפופות ביותר פרט לסין.

דו"ח Education at a Glance מציין כי הגידול בשכר המורים בישראל בשנים האחרונות היה גבוה במיוחד ביחס למדינות OECD, וכך גם ההשקעה בכל תלמיד - בעקבות זינוק בתקציבי החינוך בשנים האחרונות. מאז 2014 גדל תקציב החינוך ב–14%, לעומת גידול של 10% בכל תקציבי הממשלה, ובחמש השנים האחרונות הוא זינק ב–56% — הגידול הגבוה ביותר בקרב משרדי הממשלה.

לסקירה של ליאור דטל ורונית דומקה בעיתון דה-מרקר

ראו גם: