גיבוש לומדים בקורס אוניברסיטאי ללמידה מרחוק , פרויקט מחקר

מאת: Jen Ross

מקור וקרדיט :

Ross, Jen ,Gallagher, Michael Sean, Macleod, Hamish. "Making Distance Visible: Assembling Nearness in an Online Distance Learning Programme". International Review of Research in Open & Distance Learning; Oct 2013, Vol. 14 Issue 4, p51-66, 16p

אחת הבעיות הגדולות של למידה במסגרת של למידה מרחוק היא בעית הניתוק בין הסטודנטים אשר לומדים בזמנים שונים ומתקבצים מרחוק בקורס אקדמאי אשר, מטבע הדברים, במתכונתו המתוקשבת אינו יוצר בהכרח גיבוש בין הלומדים או הכרות וקרבה בין הסטודנטים . מטרת מיזם המחקר (New Geographies of Learning) באוניברסיטת אדינבורו בסקוטלנד היא לחקור את כל המכלול של ערוצים ליצירת הגיבוש והקרבה בין הסטודנטים ( תואר שני) בקורס המתוקשב המועבר מרחוק (MSc in Digital Education)

המאמר  המלא פורסם בכתב העת International Review of Research in Open & Distance Learning Oct 2013,

ראה גם : רשת חברתית ולמידה מרחוק: לקראת ניסיון יותר יעיל בלמידה מקוונת