בתי ספר וירטואליים – תמונת מצב 2007

מקור:

בשנתיים האחרונות ניכרת התפתחות משמעותית יותר של בתי ספר וירטואליים בארה"ב. קצב הגידול של בתי ספר וירטואליים בשנים האחרונות הגיע ל25% שנה. עפ"י נתוני המועצה האמריקאית לחינוך מקוון פועלים כבר 170 בתי ספר וירטואליים מלאים בארה"ב לצד 25 תוכניות ממלכתיות ללמידה וירטואלית בבתי הספר המקוונים. עפ"י נתוני המועצה יש כיום בים חצי מיליון למיליון תלמידים המשתתפים בקורסים וירטואליים בבתי ספר תיכוניים ובבתי ספר יסודיים. שימוש גובר בקורסים הוירטואליים מסתמן גם בהוראה מתקנת שמעבירים בתי ספר רגילים באינטרנט לתלמידים בבית. בבתי ספר לא מעטים בהם יש צפיפות בכיתות נוטים להשתמש באינטרנט על מנת להעביר חלק מהקורסים לתלמידים הלומדים מהבית. ספינת הדגל של בתי הספר הוירטואליים בארה"ב ובעולם הוא ביה"ס הוירטואלי של פלורידה (Florida Virtual School) המונה אלפי תלמידים והמעביר גם קורסים וירטואליים ל55, 000 תלמידים הלומדים ברחבי ארה"ב.