פורטל תוכן להוראה ולהכשרת מורים

  • תקציר

    גם בעידן הבינה המלאכותית, המוח היהודי והיזמות הישראלית עובדים שעות נוספות, ממשיכים לשאת את דגל הקדמה הטכנולוגית ולשדרג את היישומים הפדגוגיים הקיימים. פורטל מס"ע מציג בפניכם אפליקציות חינוכיות ולימודיות שימושיות, מבוססות בינה מלאכותית כחול-לבן ועל טהרת השפה העברית.

  • תקציר

    כל מורה ומחנך מפתח לאורך הקריירה מומחיות ספציפית, מיומנות מיוחדת או תובנות חשובות שחייבות להישמע, להיחשף ולתרום. לפעמים, הבמה הנכונה לכך היא דווקא מחוץ לכותלי בית הספר ותלויה בנכונותו, עצמאותו, יזמותו ונחישותו של המורה. בהקשר זה, בפריט זה מוצגים כמה צעדים שיכול כל מורה או מחנך לקחת או לשקול בבואו להשמיע את קולו, לתרום מניסיונו ולפרוק את שעל לבו

  • תקציר

    כיתה ג' נחשבת לנקודת מפנה קריטית באוריינות קריאה, משום שבשנה זו מצופה מהתלמידים להתחיל לקרוא באופן שוטף ונהיר, לפרש טקסטים ארוכים ולהביע עצמם באריכות. למעשה, מדובר בקפיצה גדולה ברמה, עד כדי כך שתלמיד שמסיים את כיתה ג' בלי לדעת לקרוא באופן שוטף עלול למצוא עצמו חסר אונים בכיתות ד'-ו' ולהתקשות מאוד במקצועות לימוד שאינם קריאה, ובכלל זה מתמטיקה ומדעים. על אף שמדובר בחומרי לימוד מספריים ומדויקים, גם בהם קריאה מהווה ערוץ מרכזי להעברה ויישום של מידע.

  • תקציר

    אין טעם להתנגד לבינה המלאכותית. ההיפך הוא נכון, מן הראוי להכיר בעוצמתה ולנצל אותה להקלת עומס עבודה, להפחת מוטיבציה בתלמידים, למשחוק של למידה ולהמחשת נושאים מורכבים. על רקע זה, פורטל מס"ע מציג להלן אפליקציות חינוכיות ולימודיות שימושיות, מבוססות בינה מלאכותית, שבכוחן לסייע לכוח ההוראה ולמערכת החינוך.

  • תקציר

    פעם, היה נהוג להטיל על תלמידים שסיימו את המטלה בהצלחה ומוקדם להצטוות למתקשים ולעזור להם. או, לחילופין, לנווט את הרמה הפדגוגית לכיוון הממוצע הכיתתי, וכפועל יוצא מכך לקצץ את כנפי המצטיינים. היום, ברור כי הדרך הנכונה והמקובלת היא הוראה מותאמת. כיצד מיישמים ומטמיעים הוראה מותאמת כיתתית? כריסטינה דאובט, חוקרת חינוך ומורה לשעבר, מציעה להלן פרוטוקול של יישום הוראה מותאמת בכיתות א'-י"ב.

  • תקציר

    מורי יסודי ועל-יסודי מדווחים כי מפלסי חרדת המתמטיקה בכיתות גואים, מקשים על הלומדים לתפקד ומותירים את חלקם הרחק מאחור. על רקע זה, המאמר מציג חמש דרכים פשוטות באמצעותן מורי מתמטיקה יכולים לנטוע ביטחון בלומדים, לתמוך בהם ולגרום להם להרגיש בנוח עם המקצוע.

  • סיכום

    על פי מבחנים בינלאומיים, בעידן הפוסט-קורונה חלה נסיגה במיומנות, בהתקדמות ובציוני תלמידים בתחום השפתי, ומערכת החינוך היסודית תרה אחר דרכים להתגבר על מחסום כיתה ג'. לשם כך, הומלץ על הוראה פרטנית למתקשים, התאמת ספרים מהספרייה והחלפתם מדי שבוע ולמידה מהנה, פעילה, משחקית ויישומית. עוד קודם לכן, הוסק כי ראוי להנחיל מיומנויות קריאה וכתיבה כבר בשכבות הטרום-חובה והחובה, תוך מתן הדרכה לגננות, סייעות והורים ברמה הארצית, המחוזית והעירונית.