פדגוגיה ביקורתית-פמיניסטית וחינוך לתרבות של שלום

חגית גור זיו , פדגוגיה ביקורתית-פמיניסטית וחינוך לתרבות של שלום , הוצאת מכון מופ"ת , סדרת "כליל" , 2013

הספר מספר את סיפורם של הפדגוגיה הביקורתית, הפדגוגיה הביקורתית-פמיניסטית והחינוך לתרבות של שלום מנקודת ראות תאורטית ופרקטית. הוא שזור בכתיבה אישית ומביא את עקרונות הפדגוגיה הביקורתית עם דוגמאות מהארץ ומהעולם. בין השאר מוצגת בו תורתו של פאוּלו פרֵירֶה, מחנך ופילוסוף ברזילאי שלימד איכרים עניים בברזיל קרוא וכתוב כדי שיוכלו להשתמש בזכות להצביע ולהשפיע.

הספר מציג את השפעתן של הוגות פמיניסטיות על הפדגוגיה הביקורתית ומדגים זאת בפרויקטים מן העולם. הוא מצביע על המשותף לשתי הפדגוגיות ומתאר את התמזגותן לאחת; קושר את הפדגוגיה הביקורתית-פמיניסטית לחינוך לתרבות של שלום; ובוחן את הביטוי של חינוך זה בישראל במפגשי יהודים-פלסטינים. הספר מציע מסגרת חשיבתית לחינוך לתרבות של שלום מנקודת מבטה של הפדגוגיה הביקורתית-פמיניסטית מתוך מתן קול ונראות לקבוצות הנדחקות לשוליים ויצירת חינוך משמעותי לכל הילדים והילדות.

חגית גור זיו היא מרצה בכירה בסמינר הקיבוצים המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאמנויות; הקימה וניהלה בשותפות את התכנית לחינוך לצדק חברתי סביבתי ולחינוך לשלום; כתבה תכניות לימודים בנושאים של חינוך לדמוקרטיה, זכויות אדם, שוויון בין המינים וחינוך לשלום; הכשירה מנחים למפגשי יהודים-ערבים; ערכה את הספר "מיליטריזם בחינוך"; יצרה את הסרטים התיעודיים: "שיח סימנים – חירשים מספרים את עולמם" ו"שקופים בעולם: החיים עם בן/בת משפחה עם מחלת נפש".


הקדמה ותוכן עניינים


לקטלוג ההוצאה לאור במכון מופ"ת

    עדיין אין תגובות לפריט זה
    מה דעתך?
yyya