למידת עמיתים והכנת שיעורי בית

אחת הבעיות הקשות בהם נתקלים מורים בבתי הספר היא בעיית חוסר העניין של התלמידים בהכנת שיעור הבית ומעורבות נמוכה למדי של התלמידים לגבי בדיקת שיעורי הבית ע"י המורה. מורים בארה"ב מנסים להתמודד עם הבעיה בדרך יצירתית . כך לדוגמא , המורה בביה"ס יסודי בניו יורק הפכה את בדיקת שיעורי הבית לסוגיה שיתופית - זירת פעילות שיתופית של קבוצות תלמידים במקום הלמידה היחידנית שהייתה מקובלת עד כה.

קבוצת תלמידים בודקת ביחד את שיעורי הבית של חברי הקבוצה. התלמידים עורכים השוואה בין דפי שיעור הבית ומנסים לתקן ולהבהיר סוגיות. במענה לשאלות המורה מציגה הקבוצה סוגיות שונות שהם פועל יוצא של הכנת שיעורי הבית.

העבודה הקבוצתית על בדיקת שיעורי הבית יוצרת מעורבות רבה יותר ואחריות רבה יותר של התלמידים. התלמידים לומדים כאן משיעורי הבית בלמידת עמיתים מלאה.סרט וידאו קצר.

Groups compare homework to share strategies and learn from each other

ראה גם :

הבעיה עם שיעורי הבית