חונכות מרחוק בתהליכי הכשרה להוראה

מקור: כנס גולשים באינטרנט מס' 5, יוני 2004, מכון מופ"ת

הנושא: פרוייקט חונכות וירטואלית בין סטודנטיות במכללה לבין תלמידי בית ספר יסודי. חונכות המשלבת סביבה מתוקשבת ביצירת קשר וירטואלי.

דוגמאות:

א. סטודנטיות ממסלול חינוך מיוחד חונכות תלמידים מכיתה ו'/5, כיתה מקדמת בביה"ס האזורי בגוש עציון באמצעות תקשורת מחשבים. הדגש הוא על תמיכה רגשית, חיזוק תדמיתו ובטחונו של התלמיד המתקשה, פיתוח גאוות יחידה, וגם עזרה וסיוע בלימוד מיומנויות מחשב ובלימודים בכלל.

ב. סטודנטיות מסלול מורות חונכות תלמידים מכיתה ג' רגילה באמצעות תקשורת מחשבים. הדגש הוא על הבנת צרכיו של הילד הלומד גם באמצעות המחשב, עזרה וסיוע בהכנת נושא אישי, בחומר לימודי רגיל.

התהליך:

החונכות בין הסטודנטיות לחניך היא וירטואלית, הקשר מרחוק נוצר ומתרחש באמצעות דואר אלקטרוני במסגרת שיעור קבוע במערכת השעות של סטודנטיות שנה ב' "בשיעורי יישומי מחשב בחינוך" ושל התלמידים משני עברי המחשב.