הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה ובית הספר KIPP בישראל

הובלה חינוכית קהילתית בפקולטה לחינוך: בית הספר הראשון בישראל על פי מודל KIPP-Knowledge is Power Program
הפרויקט מהווה יוזמה חינוכית חדשנית להקמת בית הספר הראשון בישראל על פי מודל KIPP – Knowledge Is Power Program, בשיתוף עם משרד החינוך ומרכז חינוך ליאו בק. התוכנית נועדה לתמוך בתלמידים מרקע סוציו-אקונומי נמוך, ולסייע להם לפתח ידע וכישורים אשר יסייעו להם להצטיין בלימודי התיכון, באקדמיה ובעולם התחרותי של המאה ה-21.

תכנית הפיילוט של KIPP ישראל יצאה לדרך בקרית ביאליק ותתמקד בתלמידים מאוכלוסיות מוחלשות, באזור חיפה.

חוד החנית של תכנית חדשנית זו הוא תהליך בקרת האיכות וההערכה המקצועית, אשר יתבצע בהובלת הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה.

הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה שותפה לאורך השנים האחרונות ביוזמה להקמת בית ספר יד"ע ברוח KIPP בארץ. בשנה האחרונה, לקחה הפקולטה חלק פעיל בתכנון, בכתיבת המתווים להפעלת בית הספר, בבחירת המנהל והצוות ובהכנות לפתיחת שנת הלימודים. עם הקמת בית הספר, הפקולטה לחינוך החלה ללוות את בית הספר בתחום האקדמי – פדגוגי ובתחום האקדמי – מחקרי.

מקור וקרדיט : אוניברסיטת חיפה

סקירת מידע : מודל בתי ספר KIPP