המורה למתמטיקה בתיכון שהשפיע עליי במיוחד

Hava Greensfeld, Michal Madmon. "The High School Math Teacher who Influenced Me the Most

במהלך תקופת הלימודים שלנו, אנו נחשפים לעשרות מורים.
ביניהם נמצא אדם נדיר אחד שזוכה למקום מיוחד בלבנו; במהלך חיינו מחשבותינו חוזרות לזיכרונות היקרים של השעות שבילינו עמו/עמה.

מחקר זה ביקש לחקור את הדימויים של מורים למתמטיקה שהשפיעו על חיי תלמידיהם.

הנתונים נאספו באמצעות שאלונים שהופצו בקרב 40 מפקחים למתמטיקה ורכזי מתמטיקה בבתי ספר תיכוניים בישראל.

המשתתפים התבקשו לכתוב סיפור על המורה למתמטיקה הבלתי נשכח/ת ולספק מטאפורה שמתארת את המורה הזה/הזו.

התוצאות הראו שהמורה למתמטיקה שזכרו חלקם היה/הייתה דמות חיובית, בעוד אחרים שרטטו מורה שלילי/ת.

ניתוח של הסיפורים חשף תשומת לב לגורמים כגון: האופי של המורה, הופעה חיצונית, סגנון הוראה, עמדה כלפי תלמידים המתקשים במתמטיקה, אמון בתלמידים, אתגרים שהוצבו בפני התלמידים, דייקנות בתחילת השיעורים ובסיומם, וטיפול בבעיות משמעת.

ניתוח של המטאפורות סיפק למחברות הבנה מעמיקה של הייחודיות של המורה.

הממצאים יכולים לסייע בשיפור סביבת הלמידה של הסטודנטים להוראה המתמחים במתמטיקה ובכך לתרום לשיפור הוראת המתמטיקה במערכת החינוך.

קישור לתקציר באנגלית מתוך חוברת הכנס הששי בהכשרת מורים

ראה גם: