Yahoo! Teachers – פלטפורמה להכנה ושיתוף של מערכי שיעור

מילות מפתח:
חברת יאהו! האמריקאית תשיק בקרוב פלטפורמה ממוחשבת וחינמית שאמורה לסייע למורים בתכנון מערכי שיעור.
Karon Weber, ממתכנני הפלטפורמה טוענת כי לעומת התלמידים המרושתים של היום, אשר עומדים לרשותם שירותים מקוונים רבים ומגוונים, הרי שהמורים פחות מקוונים ולא כולם בעלי אוריינטציה לשימוש בכלים ממוחשבים. בשיחות שערכו עם מורים עלה הצורך בכלי שיסייע בהכנת השיעורים – עבודה שגוזלת שעות רבות לאחר שעות העבודה בבית הספר ואחת מהתחושות המרכזיות שלהם היא העובדה שהם מנותקים ממורים אחרים. המורים היו שותפים בתכנון המערכת וסייעו לאפיין אותה.
היישום החדש, הקרוי בפשטות Teachers, מאפשר לעצב ולשתף מערכי שיעור בין מורים בעזרת שתי אפליקציות עיקריות:
"gobbler" – המאפשר גרירה קלה ונוחה של תמונות, קטעי טקסט, או עמודים שלמים של אתר באינטרנט לתוך פרויקט של מערך שיעור.
פורטפוליו – אליו מרוכזים כל החומרים והם מותאמים ונשמרים בו באופן אוטומטי כך שיהיו מוכנים וזמינים לשימוש. כל פריט מידע יכול להיות מתויג וניתן לשתפו עם עמיתים שעושים שימוש בפלטפורמה. עם הזמן נוצרת למעשה ספרייה של מערכי שיעור במגוון נושאים ממויינים על פי גילאים, שניתן לחפש בה ולשלוף ממנה תכנים.

כרגע המערכת מיועדת לרשת את בתי הספר בארה"ב וממשיכה להיות מפותחת כך שתתאים לתכניות הלימודים מבוססות הסטנדרטים של מערכת החינוך האמריקאית.
מומלץ לבקר באתר ולהתרשם מסרטי ההדרכה שבו: