הליכה לאיבוד פנומנולוגיה ופרשנות
אליס, א' (2024). הליכה לאיבוד פנומנולוגיה ופרשנות. תל אביב: מכון מופ"ת
ספר זה הוא מסע חקירה של ההליכה לאיבוד – כהתנסות, כאירוע נפשי מכונן וכצומת של עבודה פרשנית מרובת נתיבים. דרכיו עוברות בין יצירות ספרות, קולנוע וטקסטים תאורטיים. הוא מצעיד את קוראיו לצד הגר וישמעאל האובדים במדבר והנזל וגרטל האובדים ביער, עוקב איתם אחר חוט אריאדנה בלבירינת, מובילם למעמקי השאול של דנטה ואדגר אלן פו, לשממה של מרחבי הסרט "ג'רי" ולרחובותיהן של אמסטרדם ותל־אביב לצד גיבורו של יעקב שבתאי. הפרשנות המוצגת מבקשת להאזין למשובש בסיפור השיבה, לצער האובדן שאינו ניתן להשבה ולצלקת ההליכה לאיבוד שנותרת גם לאחר החזרה הביתה. לצד זאת נבחנים בספר טקסטים פסיכואנליטיים מכוננים המעידים על חוויית התפרקות והתאיינות קדומה, המוצגת כמבנה תשתית נפשי־מיתולוגי, כחוויית יסוד, 'עמדה' חיונית בתהליך המתמשך שבו היחיד נהיה־בעולם אך גם כזו שמתמידה בפירוקו.
לקניית עותק מקוון או מודפס של הספר
לקריאה נוספת: כל סיכומי המאמרים בנושא ספרות
מה שנחשף בשזירת הקריאות השונות ובבחינת המודלים הנרטיביים והפואטיים של ההליכה לאיבוד הוא אופן של היות-בעולם: שהייה, השתהות, מציאות המיוסדת על חוט שנפרם, גוף שאבד, גלות שאינה מוצאת מושב. לאמור: מתוך מצבי המבוכה, אי־הידיעה, ההתנתקות מהיותו-סובייקט – האדם מוצא את דרכו בעולם.
ד"ר אורי אליס למד ספרות ופילוסופיה באוניברסיטת תל־אביב. פרסומיו הקודמים עסקו בתחום הספרות, הפילוסופיה הפוליטית, התרבות והחינוך. בשנים האחרונות הוא מנהל את ספריית בית אריאלה ושלוחותיה העירוניות בתל־אביב־יפו.
הספר יצא לאור בשיתוף עם הוצאת הקיבוץ המאוחד סדרה קו אדום כהה.