Curatr- מערכת למידה מתוקשבת חדשה בארה"ב המשלבת גם אינטראקציה חברתית

היה צפוי שבעקבות הצלחת הרשתות החברתיות בעולם , יפותחו גם בחינוך פלטפורמות מתוקשבות חדשניות שידגישו את עניין האינטראקציה החברתית , ואכן לאחרונה נתבשרנו על פלטפורמה מתוקשבת חדשה בארה"ב בשם  Curatr. מדובר בפלטפורמה מתוקשבת ללמידה מקוונת המדגישה את עניין האינטראקציה החברתית והיצירה של התלמידים. הרעיון הוא שלמידה מקוונת אינה רק צריכת מידע אלא גם יצירת תכנים במובן שהתלמיד עצמו יהיה פעיל ( כאוצר) בהבניית המידע תוך כדי אינטראקציה חברתית. מבחינה פדגוגית זו תפיסה נכונה ומרעננת כי מערכות ניהול הלמידה הקיימות כגון  MOODLE  ואחרות לא נועדו במקור ליצירה דינאמית ולהבניית הידע של התלמיד אלא בעיקר לניהול התוכן של המרצה/מורה.
 עדיין לא ברור אם מערכת Curatr ניתנת לגיור לעברית , אך בארה"ב כבר מדברים עליה כעל אחת ממערכות אפשריות לשילוב בבתי הספר. המערכת עדיין בגרסת ניסיונית (בטא) ומוקדם להעריך את יעילותה, בכל מקרה , בשנים הקרובות נראה עוד פלטפורמות מתוקשבות חדשות עם רעיון דומה, ובינתיים בישראל יש כבר כמה פרויקטים חינוכיים המגיירים ומתאימים את הפלטפורמה של הרשתות חברתיות ELGG  לבתי ספר ולמכללות.
קישור למערכת המתוקשבת
   מקור וקרדיט : הבלוג של ג'יין הארט