"50 גוונים של סקסטינג": על פגיעות מיניות במרחב המקוון

דולב כהן, מ' (2022). "50 גוונים של סקסטינג": על פגיעות מיניות במרחב המקוון. כנס טלדן

סקסטינג הוא ביטוי של מיניות במרחב המקוון. כשלעצמו, הוא לא בהכרח דבר רע. בניגוד לפעילויות מיניות אחרות, לא נכנסים ממנו להיריון ולא נדבקים במחלות מין. הסקסטינג כה נפוץ, עד שניתן אף להגדירו כנורמטיבי: אחד מכל ארבעה תלמידם בכיתות ז'-י"ב עסקו בו. 53% מהם שלחו מסר מיני לבן או בת הזוג, 16% למי שהיו רוצים שיהיו לבני זוג שלהם ו-16% לזרים. עם זאת, יש מקרים שבהם סקסטינג נעשה בכפייה, כתוצאה מסחטנות, איומים או לחץ חברתי. 18%-8% מנשאלים בסקר, ומדובר כנראה בהערכת-חסר, דיווחו שתמונות מיניות שלהם הופצו ללא הסכמתם. למשל, כתוצאה מפורנו נקמה ("הוא כועס כי נפרדתי ממנו, אז הוא הפיץ תמונות שלי").

ד"ר מיכל דולב כהן ממכללת אורנים מציעה להורים ומחנכים סדרת פעולות למניעת סקסטינג שלילי:

1. לדבר על צניעות לא רק עם בנות, אלא גם עם בנים.
  2. להזכיר לתלמידים שמגיל 12 הם נושאים באחריות פלילית, כולל להפצת תמונות בכפייה.
  3. ליידע אותם על קיומו של מוקד 105 – המטה הלאומי להגנת ילדים ברשת.
  4. לבחור מועד ומקום נוחים לקיומה של שיחה כזאת, למשל במכונית או בזמן מנוחה והירגעות בסוף היום; להניח את האייפון בצד; להקשיב ולא להיות שיפוטי.

לתוכנית הכנס

לקריאה נוספת: כל סיכומי המאמרים בנושא בריונות ברשת