20 טיפים לשלוש(!) הקריירות של חוקר מתחיל

Czerniawski, G. (2017). 20 Tips for the Three(!) Careers of the Early Career Researcher, the 2017 annual meeting of the British Educational Research Association

לא קל להיות חוקר מתחיל. אתה צריך לבסס את הזהות המקצועית, לפתח את עצמאותך כחוקר, ללמד, להתמודד על מענקים, לבצע מטלות אדמיניסטרטיביות שונות וכמעט שכחנו: לפרסם.

יש הטוענים כי עליך לפתח שלוש קריירות במקביל: הקריירה הקוגנינטיבית (המחקר); הקריירה הקהילתית (תרומתך לקהילות אקדמיות נרחבות יותר); והקריירה הארגונית (ציפיות הביצוע של הארגון שמעסיק אותך).

ברשימה הבאה מופיעים 20 טיפים שאמורים לסייע לך להתקדם מחוקר מתחיל לחוקר בכיר, בכל שלוש החזיתות:

למאמר המלא באנגלית

לקריאה נוספת

תשע אסטרטגיות לפרסום המחקר שלכם

חמש המיומנויות הזנוחות שכל החוקרים האיכותניים זקוקים להם

1. פנה לחוקרים בכירים ולמנהלים באוניברסיטה או במכללה שלך. ספר להם מי אתה ומה אתה חוקר.
  2. כתוב בלוג באחד מאתרי הבלוגים המבוססים, כגון Social Science Space בבלוגיית BERA. זוהי הזדמנות לפרסם טיעונים ותמות מהמחקר שלך. זכור, בלוגים מקבלים הכרה גוברת והולכת כראיה לאימפקט שלך.
  3. ודא כי העמוד על אודותיך באתר האוניברסיטה עדכני.
  4. הצע לכתבי עת לשפוט עבורם מאמרים.
  5. הצע לשפוט אבסטרקטים לכנסים אקדמיים.
  6. פטפט ורכל עם האחראים על מענקי מחקר באוניברסיטה, דאג לכך שהם יכירו אותך אישית ויזכרו את שמך.
  7. השתתף לפחות בכנס אקדמי אחד בשנה, והצג שם פייפר שלם, להבדיל ממצגת בלבד; לאחר מכן השתמש במשוב שתקבל כדי להפוך את ההרצאה למאמר בכתב עת שפיט.
  8. שאף לכך שבכל רגע נתון אתה כותב מאמר, בעוד שמאמר אחר שלך נמצא בתהליך של שיפוט.
  9. מצא חבר ביקורתי (שאינו איש אקדמיה!) שיקרא את כל האבסטרקטים, המבואות ופרקי המסקנות שלך. אם הוא לא מסוגל להבין את הפרקים החיוניים האלה, היה בטוח שהבעיה נעוצה בחוסר הבהירות של כתיבתך.
  10. שכלל את מומחיותך המתודולוגית, ואל תישאר באזור הנוחות שלך.
  11. שאף שיהיו לך שני מנטורים, אחד מהמוסד שבו אתה עובד ואחד מחוצה לו.
  12. היעזר בשירותי הסיוע לחוקרים צעירים במוסד האקדמי שאתה עובד בו. שירותים כאלה קיימים ברוב המוסדות, אבל לא תמיד האוניברסיטה טורחת לפרסם את דבר קיומם בצורה מספקת.
  13. בכנסים גדולים, דבר עם האנשים שניצבים מאחורי דוכני ההוצאות לאור: עורכים בכירים ומו"לים.
  14. נסה לחבר מאמר ביחד עם המנטור שלך או ביחד עם עמיתים אחרים. בהכללה, ככל שיש יותר מחברים, כך יש יותר ציטוטים.
  15. צור קשר עם פורומים של חוקרים מתחילים באוניברסיטאות אחרות, במקרים רבים הם יזמינו אותך להציג את עבודתך.
  16. הגש הצעה לגיליון מיוחד של כתב עת בצוותא עם עוד עמית או שניים.
  17. מצה עד תום את פוטנציאל הפרסומים של הדוקטורט שלך: תיאוריה, פרקטיקה, ממצאים, מתודולוגיה ומדיניות.
  18. הצטרף לקבוצות המוקדשות לעניין מיוחד ולרשתות בקהילה המקצועית שלך, שפעמים רבות נוצרות בעקבות כנסים שנתיים.
  19. ענה לאימיילים בסוף היום ולא בתחילתו. כך אולי תספיק לעשות משהו בעל ערך.
  20. כתוב מחקרים ופרסומים שאתה רוצה לכתוב, ולא כאלה שנדמה לך שאתה צריך לכתוב.