תרבות ארגונית של בית-הספר

העובדים בבית הספר ותלמידיו הם המקור העיקרי להתפתחותן של תת-תרבויות שונות בתוך בית הספר, שכן הם אוכלוסייה מגוונת המפולגת מבחינה תפקודית לקבוצות שונות בעלות ערכים ונורמות משלהם. תת-התרבות של התלמידים רחוקה מתת-התרבות של המורים, למרות שמדובר באותו בית ספר. בבית הספר יש בעת ובעונה אחת פסיפס של תת-תרבויות שלעתים מתנגשות זו בזו. על מנת שהתרבות הארגונית של בית הספר תהיה מותאמת לצורכי הסביבה. בסביבה דינמית משתנה צריכה התרבות הארגונית של בית הספר לשים דגש על ערכים כמו: חדשנות, יזמות.
ראה גם :

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

שלום רב,אני סטודנטית באו"פ ועושה עבודה סמינריונית בנושא תרבות ארגונית פתוחה מול סגורה בבתי ספר דתיים. הייתי שמחה לדעת אם תוכל להמליץ על מאמרים בנושא תרבות בי"ס פתוחה/סגורה והאם אתה מכיר מאמרים על מחקרים של תרבות בית ספר במוסדות דתיים עדיף גילאי תיכון. תודה מראש, רחל

פורסמה ב 13/05/2012 ע״י רחל בר חמא