תקשוב בתי ספר בארה"ב : כמה מגמות עכשויות, יוני 2013

יותר ויותר מחוזות בארה"ב נערכות להצטיידות מחשבים ניידים או טאבלטים בכיתות 1:1 ( מחשב לכל תלמיד) . חלק ממחוזות החינוך התחילו באספקת טאבלטים מסוג אייפד לכיתות הלימוד אך במהרה נוכחו לדעת כי הטאבלטים הם אמנם אביזרים מתקדמים ( וגם נוצצים ) בשוק אך מתאימים יותר ללמידה בכיתות היסוד ופחות בכיתות הגבוהות יותר ביסודי ובחט"ב. לאור זאת , החלו חלק ממחוזות החינוך לבצע רכישה משולבת של אייפדים ומחשבים ניידים מסוג כרומבוק (מחשב נייד המבוסס על מערכת ההפעלה של גוגל, Chrome OS ומריץ אפליקציות ווב) . הניסיון שצברו המורים והתלמידים עם מחשבים ניידים מסוג Chromebook הוא חיובי ביותר והוא מאפשר לתלמידים טווח פעילויות יותר מאתגר ויותר גמיש באינטרנט, מה גם שמחשב נייד מסוג Chromebook עולה חצי ממחיר אייפד. בעוד אייפדים מתאימים , אולי לכיתות היסוד של ביה"ס היסוד , הרי שמחשבים ניידים מסוג Chromebook הרבה יותר מתאימים לחטיבות ביניים ולבתי ספר בארה"ב , היכן שתלמידים צריכים לכתוב יותר ולעבד מידע דיגיטאלי שאיתרו באינטרנט.

מאחר ויישומי גוגל-דוקס הולכים ונעשים נפוצים בבתי ספר באר"הב ובעולם הרי שמחשבים ניידים מסוג Chromebook נותנים מענה מלא ללמידה מתוקשבת המבוססת על כתיבה ועיבוד מידע. השורה התחתונה היא שמחשבי Chromebook הופכים להיות נפוצים הרבה יותר מאשר טאבלטים ואייפדים בבתי ספר.

מקור וקרדיט :
Debating iPads or Chromebooks for 1:1? Why not both?

Chromebooks Are Taking Off

Chromebooks Now Embraced By More Than 2000 Schools