תלמידים, נא להדליק ספרים

מושל קליפורניה, ארנולד שוורצנגר, הודיע לאחרונה כי בכוונתו להחליף את כל ספרי הלימוד בבתי הספר בספרים אלקטרוניים, שיעמידו לרשות התלמידים תכנים מעודכנים ויחסכו למדינת קליפורניה כ-350 מיליון דולר לשנה. בידיעות שהתפרסמו בשבוע שעבר, במספר רב של כלי תקשורת, אמר המושל השרירי, כי קליפורניה תהיה המדינה הראשונה היוזמת מהלך כזה. המהלך מבוצע במסגרת המהפכה המתפתחת אשר קיבלה את התאוצה העיקרית שלה לפני כשנה וחצי, כאשר אמזון יצאה עם הספר האלקטרוני המהפכני קינדל. "ספרי הלימוד אינם מעודכנים, ואין שום סיבה שתלמידים ישתמשו בספרים עתיקים ויקרים", אמר המושל.
ואכן, קליפורניה אינה מהססת אפילו לשנייה ונכנסת ישר לפעולה. כבר בשנת הלימודים הקרובה יוכלו תלמידים בבתי הספר ליהנות מספרים דיגיטאליים במתמטיקה ומדעים. מדינת קליפורניה הזמינה כבר לפני מספר חודשים קבוצה של מפתחי תוכן מומחים בנושאים אלה, כדי שיכינו את התכנים הנדרשים, אשר על-פי התוכנית ייכללו במסגרת תוכנית הלימודים של השנה הקרובה. אך קבוצת מומחים זו לא תסתפק בכך. אנשיה ישמשו כצוות מלווה, ויעדכנו את התכנים בהתאם להתפתחויות ולחידושים. בכך הם יהפכו לסוג של יחידה למחקר ופיתוח, העוקבת אחר המתרחש בעולם בתחומים אלה ומעדכנת את ספרי הלימוד הדיגיטליים כמעט בזמן אמיתי.

להמשך המאמר של שמחה סיגן