שמונה מחקרים המראים כיצד שימוש במכשירי iPad בכיתה שיפר את הלמידה

Ashley Wainwright. "8 Studies Show iPads in the Classroom Improve Education". Mon, Feb 18, 2013.

מאז השקתם באפריל 2010, מכשירי ה- iPad של חברת Apple שטפו בסערה את ארה"ב.
במכשירי ה- iPadמשתמשים בייחוד בתחום החינוך.
מספר בתי ספר ברחבי ארה"ב נטלו על עצמם אחריות זו.

עם מכשירים ניידים חזקים כאלה מגיעות תועלות אפשריות רבות עבור המחנכים והתלמידים.
מאמר זה בוחן האם מכשירי ה- iPad באמת משפרים את הלמידה?

נערכו מחקרים רבים לגבי השימוש ב- iPads בכיתה ולגבי ההשפעות בשימוש זה הן על המורים והן על התלמידים.
המאמר מרכז רשימה של תוצאות ממחקרים לגבי השימוש ב- iPads בכיתה.

- מחקר שנערך ב- Auburn שבמדינת מיין (Maine), הראה שילדים בגן שהשתמשו ב- iPads קיבלו ציונים גבוהים הרבה יותר במבחני אוריינות מאשר תלמידים שלא השתמשו במכשיר.

- בית הספר לרפואה ב-University of California Irvine דיווח שסטודנטים לרפואה שצוידו במכשירי ה- iPadהשיגו ציונים גבוהים יותר
ב-23% בבחינות הלאומיות לעומת כיתות קודמות שלא צוידו במכשירי iPad.

- לפי סקר של קרן פירסון (Pearson Foundation), יותר מששה מתוך עשרה סטודנטים ובוגרי תיכונים הסכימו שהטאבלטים מסייעים לתלמידים ללמוד בצורה אפקטיבית יותר (66% ו-64%) ומסייעים לתלמידים לבצע טוב יותר בשיעורים (64% ו-63%).

- מחקר מאקדמיית KIPP ביוסטון שבטקסס הראה כי אחוז הסטודנטים שדורגו כמיומנים או מתקדמים (דירוג "עובר") היה ב-49% גבוה יותר בקרב הסטודנטים שלמדו "בכיתה ההפוכה" תוך שימוש במכשירי iPadלעומת סטודנטים בכיתות רגילות שלא השתמשו במכשירי iPad.

- מחקר שנערך על ידי Houghton Mifflin Harcourt שבקליפורניה הראה שהציונים במתמטיקה של סטודנטים המשתמשים במכשירי iPadעלו ב-20% בשנה אחת בהשוואה לציונים של סטודנטים המשתמשים בספרי לימוד.

- מחקר שנערך ב- Oklahoma State University סיכם ש-75% מהסטודנטים הסכימו שמכשירי ה- iPad הגבירו את חוויית הלמידה שלהם.

- בחטיבת הביניים Northdale שב- Coon Rapids במינסוטה, השימוש במכשירי ה-iPad בכיתה הוביל למעורבות מוגברת בקרב התלמידים הנכים והאיצו ושיפרו את ההבנה ואת הלמידה שלהם.

- מחקר אחר שהתרכז במשחק ב-iPad, Motion Math, הראה שה-iPad יכול לסייע למיומנויות בסיסיות במתמטיקה.
ציוני המבחן של תלמידי כיתה ה, ששיחקו באופן קבוע במשחק במשך 20 דקות ביום במהלך תקופה של חמישה ימים, עלו ב-15% בממוצע.

- לפי Open Colleges, 81% מהמורים בארה"ב חושבים שמכשירי הטאבלט יכולים להעשיר את הלמידה בכיתה, ו-86% מהתלמידים מאמינים שמכשירי הטאבלט יכולים לסייע להם ללמוד בצורה יעילה יותר.

טכנולוגיית ה-iPad בכיתה יכולה להיות מכשיר משמעותי  לצורך הבנה ולמידה.
האינטראקטיביות שהמכשיר מספק יכולה להתקדם לכיוון חוויה משתפת, בוודאי עבור תלמידים בגיל בית הספר היסודי.
לסיכום, טכנולוגיה בכיתה כמו ה-iPad הופכת לכלי נהדר ללמידה.

קישור למאמר באנגלית