שישה דברים חשובים שיש לדעת על חרדת מתמטיקה ועל הדרכים להתגבר עליה

מאת: Perry Klass

כתבה בעיתון "ניו יורק טיימס" סוקרת מחקרים עדכניים בעניין חרדת הלימודים הידועה מכולן, ומציעה רעיונות כיצד להתמודד איתה.

לינק לכתבה המתורגמת באתר עיתון "הארץ"

לינק לכתבה המקורית באתר העיתון "ניו יורק טיימס"

1. חרדת מתמטיקה נפוצה בכל העולם.

2. במדינות שבהן יש יותר תלמידים שסובלים מחרדת מתמטיקה, הביצועים ברמה נמוכה מהמצופה.

3. הקשר בין חוסר הצלחה במתמטיקה לבין חרדה ממנה הוא דו-סטרי: היעדר ההצלחה גורם לחרדה, והחרדה גורמת להיעדר הצלחה.

4. לימודי מתמטיקה מתחילים בבית: מיומנויות מתמטיות בגילי הגן מנבאות לא רק הישגים מאוחרים יותר במתמטיקה, אלא גם בתחום הקריאה.

5. מיומנות מתמטית חשובה של ילדי הגן היא למשל ההבנה שאפשר ליצור את המספר חמש אם מראים שלוש אצבעות ביד אחת ושתיים ביד האחרת, או ארבע ואחת.

6. להורים מומלץ לחשוב על מתמטיקה כעל תחום שעוסקים בו בבית, ולא רק בבית הספר. כך לדוגמה, כדאי להם לתרגל עם ילדיהם עניינים מתמטיים שקשורים בחיי היומיום ולומר להם משפטים כמו "בואו נשים חמישה צימוקים על כל עוגייה", או: "בואו נסדר את השולחן: כמה מזלגות אנחנו צריכים?"