שימוש בקודים מסוג QR code ופוטנציאל השימוש בהם בחינוך

בשנתיים האחרונות ניתן למצוא רשומות ומאמרים של אנשי חינוך לא מעטים אודות קודים מסוג QR code ופוטנציאל השימוש בהם בחינוך. Vicki Davis כותבת בבלוג שלה כבר במאי 2011, כיצד לעבוד עם הקודים הללו ומספר רעיונות לשימוש בחינוך.

אריאלה לוונברג כותבת בבלוג המרתק שלה כי שימוש בקודים יכול להרחיב את גבולות המידע שבו משתמשים בכיתה וליצור אווירה של הרפתקה והזדמנות לעידוד היצירתיות, הן של המורה והן של התלמיד.

"בחיפוש ברשת אחר רעיונות המצדיקים שימוש בקודי QR " ללמידה מצאתי כי מורים ברחבי העולם, ששים לשתף בהצלחות בתחום. למעשה, הרשת מוצפת בדוגמאות טובות יותר ופחות של שימושים אלה".

להלן מספר רעיונות יצירתיים:

1. יצירת פודקאסט או סרטון אודות ספרים בספריית בית הספר והדבקת קוד QR על עטיפתו, כך שהקורא הפוטנציאלי יכול לקבל מידע נוסף, או אף הקראת פרק מתוך הספר באמצעות סריקת הקוד.
2. הדפסת קוד QR על דף עבודה ללימוד שפה זרה ובו קישור להקלטה של מילים קשות או הקראה של הדף.
3. קוד המקשר להקלטה של שיעור והטבעתו בלוח שנה התלוי בכיתה
4. למשחק "חפש את המטמון" חינוכי ברחבי היישוב או ברחבי ביה"ס.

למאמרון של אריאלה לוונברג בבלוג שלה

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות