שילוב מודל הוראתי מקוון מיוחד בקורס באמצעות טכנולוגית למידה ייחודית

ריאיון עם דר' בקי שוקן, מרכזת הוראה בקורס מדיניות מערכות מידע שנלמד במסגרת תואר ה-MBA, שזכתה במקום הראשון בתחרות מתקשב מצטיין 2008  באוניברסיטה הפתוחה .

הקורס "מדיניות מערכות מידע" מתמקד בדרכים אפקטיביות לשילוב מערכות מידע בארגון ובשימוש בהן לצורך תמיכה מיטבית ביישום האסטרטגיה העסקית-תחרותית של ארגונים ובמימוש יעדיהם העסקיים. הקורס מבוסס על ספר לימוד ועל מאמרים אקדמיים, וכן קיים אתר קורס בו מצויים חומרים רבים. החל מסמסטר ב2006 חובות הקורס כוללות גם פרויקט שיתופי המתבצע בסביבת ויקי
מדוע היה חשוב לך להוסיף לקורס פרויקט שיתופי כחלק מחובות הקורס?
בעולם הגלובלי, העבודה בחברות רבות מתבססת על צוות עובדים מארצות שונות והטכנולוגיה מאפשרת לגשר על פני מרחק וזמן. העבודה הקבוצתית היא אחד המסרים של הקורס. בתכניות MBA מקבילות באוניברסיטאות רגילות עבודה קבוצתית, שהיא התנסות רלוונטית למנהלים, היא חלק מהחובות של קורסים רבים ושמחתי שניתן עתה, באמצעות סביבת הוויקי, לקיים את המודל הפדגוגי "הרגיל" גם בהוראה מרחוק. בנוסף, הקורס עוסק בשילוב מערכות מידע חדשות בארגון ולכן יש ערך מוסף להתנסות בטכנולוגיה חדישה ללמידה ולעבודה קבוצתית.

מראיינת: שלומית זרחוביץ', שה"ם