שילוב טאבלטים בלמידה בכיתה : תמונת מצב – פברואר 2013

בהמשך לסקירה הקודמת שלנו , נראה כי המיזם החדשני ביותר בישראל לשילוב טאבלטים בכיתות לימוד נערך ע"י רשת אמית . עפ"י הדיווח רשת אמית משלבת את הלמידה של טאבלטים בעזרת פיתוח פלטפורמה טכנולוגית ישראלית חדשה ששמה AURA. מערכת AURA נועדה לאפשר לתלמידים ולמורים לנהל ביניהם דיאלוג פרטי מתמשך, והיא מותאמת לתפיסה הפדגוגית של בתי הספר. יצוין כי המערכת כבר עברה פיילוט ברשת בתי הספר אמי"ת וכבר מוטמעת בכמה בתי ספר ברשת. עוד בסקירה על הניסוי המתוכנן בבתי הספר בפרדס חנה-כרכור

למידע נוסף :

בקרוב בבית ספרנו: "נא להוציא טאבלטים"

טאבלטים בלמידה מתוקשבת – תמונת מצב ספטמבר 2012

מס"ע - לימוד באמצעות טאבלט-מסקנות ראשונות בישראל

למידע נוסף אודות המיזם של הטאבלטים בביה"ס כפר בתיה של רשת אמית

כך נראית כיתה י' בביה"ס בכפר בתיה ברעננה, כיתת הטאבלטים הראשונה

בקרוב בבית ספרנו: "נא להוציא טאבלטים"

ראה גם :
בעיית לימוד הגמרא בתיכונים ובישיבות התיכוניות עלתה לדיון הרבה פעמים בין המחנכים בחינוך הדתי, אך פתרון אמיתי לא נמצא.

בשנה האחרונה מתקיים בביה"ס אמי"ת כפר בתיה ניסוי, בו התלמידים לומדים גמרא באופן טכנולוגי ואת המחברות מחליף... הטאבלט.

ביומן ערוץ 7 הסביר מנהל נתיב חברה ומשפט בבית הספר, הרב אליעזר קורצוויל, "ראינו שהלימוד הרגיל לא גורם לתלמיד להתקדם. התפיסה שלנו אומרת כי כדי להצליח התלמיד צריך ללמוד באופן עצמאי – לחקור ולבדוק, כמו בישיבות גבוהות והסדר. לא רק שבא מורה ומרצה לתלמידים. התלמיד מקבל מצגת דרך אתר אינטרנט שהמורה מעלה לשם. דרך המצגת אני שולח את התלמיד לחפש באתרים שונים באינטרנט בהם הוא יכול לקבל מידע לקראת השיעור של הרב".

הרב קורצוויל סיפר כי הטאבלט שונה מדף עבודה, "מדובר פה באפשרות רב מימדית ודינמית והוא יכול למצוא מקורות רבים, בהם גם מקורות שהרב לא הפנה אותו אליהם".

הרב קורצוויל הדגיש, כי למרות הטכנולוגיה המתקדמת על הרב לעבוד קשה בהכנת השיעור, "המורה חייב לעבוד קשה אבל זה נותן לו כלים לבדוק את הידע של התלמיד. בשיטה הזו המורה לא יכול לחפף בהכנת השיעור וכאשר הוא מכין ומראה התלהבות והשקעה גם התלמיד מתייחס לזה בהתאם".

"יש בתכנית הזו סכנות", ציין הרב קורצוויל, "כי צריך שליטה של המורה על התלמידים שלא יטיילו במקומות אחרים ואחד הלקחים שאנחנו הפקנו זה לא לפחד מזה כי התועלת מרובה".
מקור המידע

למידע נוסף אודות המיזם של הטאבלטים בביה"ס כפר בתיה של רשת אמית
כך נראית כיתה י' בביה"ס בכפר בתיה ברעננה, כיתת הטאבלטים הראשונה

תוכנת שליטה על כיתת Android

עוד על תוכנת SmartClass

פרויקט סד"ן (ספר דיגיטלי נייד) באו"פ - האוניברסיטה הפתוחה

הניסוי המתוכנן בבתי הספר בפרדס-חנה כורכר

בשלושה בתי ספר בפרדס חנה-כרכור יעברו התלמידים, בשנת הלימודים תשע''ד, למחשבי לוח (טאבלטים) במקום ספרי הלימוד המודפסים

שלושה בתי ספר ראשונים בפרדס חנה-כרכור ( מעיינות, אלונים ומורשה) יעברו בשנת הלימודים תשע''ד לעידן הספרים הדיגיטליים ויחלו ללמוד באמצעות מחשבי לוח (טאבלטים) במקום ספרים מודפסים.

הפרויקט הוא חלק מהתכנית הלאומית ''התאמת מערכת החינוך למאה ה – 21'' בה השתלבו כל בתי הספר היסודיים ביישוב, בתמיכת המועצה אשר אפשרה להשקיע בתשתיות הנדרשות ליישום התכנית -מ קרן בכל כיתה, חיבור לאינטרנט וניידים למורים.

בבתי ספר אלו לא יהיו יותר ספרים בגרסת דפוס בלבד וספרי הלימוד יופיעו גם במהדורה דיגיטלית. בשלב הראשון יועברו ספרי הלימוד במקצועות השפה, המדעים, הגיאוגרפיה, החברה ובחלק מספרי המתמטיקה למתכונת דיגיטלית. בהמשך יועברו כל ספרי הלימוד למתכונת זו .

הנהנים הראשונים יהיו תלמידי כיתות ה' , ו' בשלושת בתי הספר (מעיינות, אלונים ומורשה).

אילנה זגול , מנהלת אגף החינוך: ''מדובר בפיילוט של משרד החינוך בו משתתפים 20 בתי ספר ממחוז חיפה, מתוכם שלושה בתי ספר מפרדס חנה כרכור. בתי הספר שנבחרו לפיילוט הם בתי ספר שבהם התקשוב הוטמע והפך לחלק מסדר היום הבית ספרי באופן מובנה בתהליכי ההוראה-למידה.

''למהדורה הדיגיטלית מספר יתרונות: בספר הדיגיטלי ניתן לעבוד על הטקסט – לסמן משפטים, להדגישם במרקר דיגיטלי, להדפיס חלקים רצויים ועוד. במהדורה הדיגיטלית הוספו לינקים לשכבות מידע דינמיות שבלחיצה עליהם ניתן להיכנס למשאבי מידע בנושא החומר הנלמד. כמו כן ניתן באמצע שכבות המידע הללו להמחיש ולהרחיב את החומר הנלמד בעזרת סרטונים, הדמיות ומצגות.

''בספרי הלימוד המקוונים נמצאת גם מערכת לניהול למידה המאפשרת למורה לערוך מערך ובקרה על ביצוע משימות שהוטלו על התלמידים וכמובן נמצא פתרון לילקוטים הכבדים . אנו לקראת תום עידן הספר הכתוב.

מקור המידע :

ראה גם :

טאבלטים בשיעורים

מה המגמות המרכזיות במתודיקה של ספרי לימוד דיגיטליים?

מגמות וכיוונים במערכות חינוך בחו"ל

כיצד מנוצלים מכשירי הטאבלט בהוראה מקוונת ובלמידה מקוונת בכיתות לימוד בעולם ?

A Guide to the iPad in Primary Education

Why Tablets Will Kill Smart Boards In Classrooms

25 Ways To Use Tablets In The Classroom

שילוב טאבלטים בהוראה ובלמידה : ספר חדש

Top 3 problems with tablets in the classroom

Tablets vs. Laptops in K-12 Education

יש סיכוי שהטאבלטים ייגרמו לשינוי הלמידה בכיתה

Using Tablets in the Classroom

לפריט זה התפרסמו 1 תגובות

בביה"ס אמי"ת כפר בתיה נעשה שימוש במערכת Moodle של חברת "משוב" לניהול הוראה/למידה בטאבלטים (אנדרואיד).

פורסמה ב 14/02/2013 ע״י נדב קבלרציק