רואים את הקולות

שבי גוברין ( עורכת ) . רואים את הקולות , הוצאת מכון אבניים ( אבני ראשה) , 2012 .

ספר חדש על מורכבות אנושית וחינוכית בבתי הספר בישראל מנקודת מבטם של מנהלים. הספר בהוצאת מכון אבניים, מכון אבני ראשה ויחידת הבוגרים של קרן מנדל. פני החינוך דרך תיאורי מקרים של 11 מנהלי בתי ספר, המתמודדים עם השונות והמורכבות העצומה בבתי הספר שלהם. דני בר גיורא, קארן טל, רותי להבי, נסר אבו סאפי ואחרים בין הכותבים. לתאורי המקרים מגיבים אנשי שם מתחומים מגוונים בחברה ( עורכת , שבי גוברין) .

הספר רואים את הקולות מבקש להביא לקדמת הבמה את בית הספר כזירה של יצירה, התלבטות ומאבק, ולכוון את אלומת האור אל אנשי בית הספר, שאת קולם המתלבט פעמים רבות איננו שומעים.

אחד-עשר מנהלים ומנהלות מבתי ספר שונים מרחבי הארץ משתפים אותנו, באמצעות תיאורי מקרה אותנטיים שארעו בבתי הספר שלהם, בחזונם, בהתלבטויותיהם ובאופני התמודדותם עם האתגרים הרבים בבית ספרם. בכך הם מזמינים אותנו 'להרים מסך' בין בית הספר לבין החברה, ולעורר חשיבה ודיון בקרב הקהילה החינוכית בארץ ובקרב כל מי שעניין לו או לילדיו בבית הספר ובמתרחש בין כתליו.

תיאורי המקרה מתמקדים בסיפוריהם האמיתיים של ילדים – תלמידים, אשר הציבו בפני המנהלים דילמות ואתגרים חינוכיים מורכבים

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

נחשפתי לקומץ מתאורי המקרה המובאים בספר, מאוד מעניין.

פורסמה ב 16/01/2021 ע״י גלית איפרגן

חשוב לי ללמוד על סוגיות מחיי בית הספר