פיתוח יכולות של אינטליגנציה רגשית אצל מורים דרך אימון המבוסס על קבוצה

Niva Dolev. Developing Emotional Intelligence Competencies in Teachers through Group-Based Coaching

אינטליגנציה רגשית (Emotional Intelligence (EI) הוא מושג חדש יחסית הנוגע לשילוב אפקטיבי של רגש וקוגניציה, שקושר באופן חיובי להצלחה בעולם החינוכי והתאגידי, ומקושר לאחרונה להוראה אפקטיבית.

נטען שכדי לפתח את המיומנויות הרגשיות-חברתיות של התלמידים, מבחינה פורמלית והן מבחינה בלתי פורמלית, המורים צריכים בעצמם להיות בעלי מיומנויות מפותחות היטב של אינטליגנציה רגשית.

המחקר הנוכחי, שנערך בשיטות מעורבות, הועבר למורים שהשתתפו בתכנית אימון בת שנתיים לאינטליגנציה רגשית המבוססת על קבוצה בבית ספר תיכון בישראל.

המחברת בחנה את ההשפעה של תכנית האימון על המיומנויות של אינטליגנציה רגשית ועל האפקטיביות האישית והמקצועית של המורים, את ההתנסויות והתהליכים שנגרמו על ידי התכנית, והאלמנטים שתרמו להצלחת התכנית.

הממצאים אישרו קשרים בין האפקטיביות של המורים לבין אינטליגנציה רגשית, והאירו את טבעם של קשרים אלה.

המחקר גם ציין שניתן לפתח את היכולות של אינטליגנציה רגשית בקרב המורים באמצעות אימון מבוסס-קבוצה באינטליגנציה רגשית.

זוהו השלבים בתהליך הפיתוח של אינטליגנציה רגשית והאלמנטים שתמכו בו.

המחברת מציעה כי לתכניות אימון המוקדשות לפיתוח אינטליגנציה רגשית, בייחוד תכניות המשלבות אימון אחד-לאחד ותהליכים קבוצתיים, יש את הפוטנציאל לשפר את האפקטיביות האישית והמקצועית במורים.

תכניות כאלה עשויות להוביל ליחסי צוות משופרים וליישום אינטליגנציה רגשית ארגונית ובבית הספר.

בהתאם, יש לשקול פיתוח של יכולות אישיות של אינטליגנציה רגשית אצל מורים בתכניות המשך לפיתוח מקצועי מבוססות בית הספר.

קישור לתקציר המאמר באנגלית מתוך חוברת הכנס הששי להכשרת מורים (עמוד 31)

ראה גם:

אז מה היא בעצם אינטליגנציה רגשית? וכיצד היא מתפתחת ?

אינטליגנציה רגשית

לפריט זה התפרסמו 4 תגובות

האם ניתן לראות את המחקר?בתוקף לימודי ועבודה סמינריונית בנושא.אשמח לקרוא את המחקר וממצאיו.

פורסמה ב 26/04/2015 ע״י מירי קסטוריאנו

היאת העבודה ניתן למצא בלינק הזה:https://books.google.co.il/books/about/Developing_Emotional_Intelligence_Compet.html?id=vQlDmAEACAAJ&redir_esc=yאם יש לך שאלות או לא תמצאי, תוכלי לכתוב אלי לאעזור בשמחהניבה

פורסמה ב 07/08/2015 ע״י ניבה דולב

מחפש מורה אישי לאינטליגנציה רגשית