פינלנד מאמצת שיטת חינוך ישראלית

Trabelsi-Hadad, Tamar. "Finland adopts Israeli education method", Ynetnews; April 17, 2012.

פינלנד מובילה שנים בדירוג של מערכת החינוך הגלובלית. אולם למרות הצלחותיה בתחום הוחלט לאמץ שם תכנית חינוכית אשר נהגתה בישראל. מדובר בתכניתו של פרופסור ראובן פוירשטיין, פסיכולוג קוגנטיבי מבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן, מייסד המרכז הבינלאומי לקידום כושר הלמידה וחתן פרס ישראל למדעי החברה.

התכנית של פרופסור פוירשטיין עוסקת בהנחלת יכולות קוגניטיביות ולימודיות. נקודת המוצא היא שיש לאדם את היכולת לשנות את עצמו וכי הדרך לעשות זאת נעוצה בפיתוח יכולות הלמידה שלו באמצעות זיהוי הגורמים המעכבים אותו יחד עם נקודות החוזקה שלו. בבסיסה התכנית מתמקדת בישום לקבוצות אינדיבידואליות שונות כגון סטודנטים וחיילים יוצאי אתיופיה, בתרפיה ושיקום של פגועי ראש, סטודנטים עם תסמונת דאון וקשישים.

התכנית מיושמת במאות מוסדות חינוך בישראל, ואליבא דפוירשטיין בכחמישים מדינות בחמש היבשות.

בפינלנד היא מיושמת מעל עשרים שנה בטיפול באוטיזם ובלקויות למידה, ובשנים האחרונות אף בהכנת מובטלים לעולם התעסוקה. לאור הצלחתה הוחלט בפינלנד ליישמה גם בגני ילדים ובבתי ספר יסודיים. תהליך ההכשרה של המורים המקומיים בידי מומחים ישראליים הושלם זה עתה.

ראה גם :
כִּי אָמַרְתִּי יֶשׁ לִי תִקְוָה – הרב פרופ' ראובן פוירשטיין