עלייתן של יוזמות E-learning בהיקף גדול, ברחבי העולם

מקור וקרדיט: The Rise of Large Scale E-learning Initiatives Worldwide, World Conference on E-Learning in Corporate, Government, Healthcare, and Higher Education (ELEARN) 2010, Orlando, Florida, USA, October 18, 2010, AACE

אוניברסיטאות עומדות בפני כמות גדולה של השינויים ולא מעט לחץ לבדוק ולהתאים את השירותים שלהם כדי שיתנו מענה על צרכיו של עולם משתנה. ללא ספק, האינטרנט, תוכנות קוד פתוח, תנועת OER ו - מאידך גיסא - המשבר הכלכלי העולמי, כל אלה מעוררים את הרפורמה בתחום ההשכלה הגבוהה.

קובעי מדיניות, ארגונים בינלאומיים, מוסדות להשכלה גבוהה וחוקרים בתחום החינוך מסכימים כי בטכנולוגיות מידע ותקשורת (ICT) יש פוטנציאל לעורר שיתוף פעולה בינלאומי, כדי ליצור נתיבי למידה גמישים כדי לפתוח את הגבולות של האוניברסיטה.

מאמר זה נותן הצצה לתוך העולם המורכב הזה וכיצד כל המוסדות מתנסים עם ההגדרת של קמפוסים וירטואליים.

המאמר מרכז את התוצאות והחוויות של הפרויקט Re.ViCa, פרוייקט הממומן על ידי הנציבות האירופית, שמטרתה לבצע סקירה שיטתית ונרחבת של קמפוסים וירטואליים בהשכלה הגבוהה.