סרט תיעודי: חינוך פרוגרסיבי- דיואי של שנות ה-40

למתעניינים בהיסטוריה של החינוך המתקדם כדאי לצפות בסרט תיעודי קצר על בית מדרשו של ג'ון דיואי והפילוסופיה החינוכית שלו. במוקד הסרט התיעודי מאמצע שנות ה30 של המאה הקודמת נמצאת המחלקה לפילוסופיה של אוניברסיטת קולומביה בארה"ב אשר הפעילה כבר לפני 70 שנה את פרויקט הניסוי הפרוגרסיבי בארה"ב.
המרצים והחוקרים המובילים של המחלקה לפילוסופיה באוניברסיטת קולומביה מציגים את הרעיונות החינוכיים של ג'ון דיואי תוך הדגמת הפעילות של למידה באמצעות פרויקטים והעשרה בבתי הספר בארה"ב דאז. בסרט מופיעים תלמידים ומורים מבתי ספר בארה"ב בהם נערך הניסוי של החינוך הפרוגרסיבי מבית מדרשו של ג'ון דיואי.

בסרט התיעוד מופיע גם ג'ון דיואי עצמו אשר פעל אז כבר באוניברסיטת קולומביה (לאחר שעזב את אוניברסיטת שיקאגו) החשיבות של הסרט היא בתיעוד אוטנטי של אסכולה חינוכית שכבר לפני 70 שנה ניסתה לפרוץ דרך בחינוך.
דעותיו ורעיונותיו התיאורטיים של דיואי ומושגים כמו "למידה מתוך עשייה", "נושא מרכז", "חינוך לדמוקרטיה", "למידה אינטגרטיבית" ו"קירוב בית-הספר לחיים" מודגמים בסרט התיעודי.

לפריט זה התפרסמו 2 תגובות

במקרה נתקלתי בדף זה. הייתי רותה לקבל פרטים נוספים על המשאבים שיש לכם להציע