סקירת ספר חדש "פדגוגיה דיגיטלית – הלכה למעשה"

ספר עיון חדש בהוצאת מכון מופ"ת
פדגוגיה דיגיטלית – הלכה למעשה.
עורכת
: ד"ר רבקה ודמני.
שנה: 2017.

אסופת מאמרים ומחקרים בשיתוף מורים בוגרי התכנית "טכנולוגיה בחינוך" לתואר שני במכללת סמינר הקיבוצים. מחקרים אלה משלבים בין התאוריה למעשה ופותחים צוהר ליישומה של פדגוגיה דיגיטלית בבתי הספר.

זהו ספר חשוב לכל העוסקים בהוראה ובלמידה בסיוע תקשוב בבתי ספר ובמכללות להכשרת מורים בישראל. העורכת היא ד"ר רבקה ודמני – סיו"ר המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) ומומחית לחדשנות דיגיטלית בחינוך, בהוראה ובלמידה.

3 מאמרים בקובץ יש בהם כדי לתרום במיוחד למורים ולרכזי תקשוב בבתי הספר בישראל:

• המחקר של פרלה אריה, מורה לאנגלית בכיתה י"ב וד"ר ריקי רימור על עמדותיהם והישגיהם של תלמידי תיכון שלמדו מחזה באנגלית בעזרת פייסבוק.
  • המאמר של עדנה טוויל וד"ר דלית לוי, ""ההצלחה בידיים שלי": שילוב מערכת ללמידה מקוונת בבית הספר היסודי".
  • המאמר "למידה משמעותית: יישום מודל ללמידה פרויקטלי, הרפתקני ושיתופי" שבו מסכמים מיכל ימיני, מורה ומחנכת בכיתה ה' ופרופסור חנן יניב את תרומתה של למידה הרפתקנית-שיתופית נתמכת טכנולוגיה לתהליכי הוראה ולמידה במקצוע הגיאוגרפיה.

לסקירה המלאה

ראו גם:

הוראה ולמידה בעידן הדיגיטלי

כנס צ'ייס 2017: הרצאות מעניינות ורלבנטיות מנקודת המבט של מורים מובילי תקשוב בבתי ספר