משרד החינוך בוחן: הפסקות במהלך השיעור

מילות מפתח: הפסקות הקשבה ריכוז

ינקו, א' (2019). משרד החינוך בוחן: הפסקות במהלך השיעור. אתר ynet

ייתכן שבקרוב יתקיימו הפסקות בבתי הספר היסודיים גם במהלך השיעור, ולא רק בין השיעורים. משרד החינוך קיבל באחרונה דו"ח בעניין הפגות קצרות תוך כדי השיעורים, "לקראת קבלת החלטה אם לשלב הפוגות בזמן שיעור ככלי פדגוגי בבתי הספר היסודיים בישראל".

הדו"ח מציג את יתרונות ההפוגות במהלך השיעור, לצד הסתייגויות. להפוגות תנועתיות נמצאה תרומה קוגניטיבית והתנהגותית, באופן שמסייע ללמידה ומפחית הסחות דעת. להפוגות במהלך השיעור עשויות להגדיל בצורה ניכרת את רמת הריכוז של התלמידים. עם זאת, הדו"ח הדגיש כי "לא נמצאה עדות חד משמעית לתרומה של הפוגות שכוללות פעילות אירובית להישגים לימודיים".

אבי קמינסקי, יו"ר מנהל אגפי החינוך ברשויות המקומיות, אמר ל-ynet: "שיטות מהסוג הזה יעזרו לנו לשלב יותר תלמידים מהחינוך המיוחד בחינוך הרגיל".

לידיעה המלאה

לקריאה נוספת

שלושה רעיונות שבאמת עובדים לשיפור האווירה בכיתה: פתיחידה, מחברת הצלחות ומחיאות כפיים