מרחבי למידה אלטרנטיביים בעיר ניו-יורק

מקור:
Alternative learning spaces in New York City,
School Planning & Management

הערה: המחבר הוא מנהל משרד ארכיטקטים הממוקם בניו-יורק האחראי על תכנונם של יותר מ-50 מבני מוסדות חינוך ובתי ספר.

בתקופה האחרונה סביבות הלמידה עבור ילדי העיר ניו-יורק נעשות יותר מגוונות. בתי הספר הגדולים והמונוליטים מפורקים ליחידות פיסיות קטנות ומובחנות יותר. בצורת כזו מתפנה מקום לכיתות לימוד חדשות, חצרות משחק ומתקנים אחרים המאפשרים יצירה.

המחבר מציג במאמר 5 פרויקטים שנעשו לאחרונה עבור מערכת החינוך הציבורית של ניו-יורק, המציעים מרחבי למידה אלטרנטיביים:

Miniature Manhattan - שטחו של גג גדול במנהטן הוסב להיות חצר משחקים עבור ילדי גן. החצר נבנתה בזמן מתקפת 9/11 על ניו-יורק ואפשרה לילדים להביע את רגשות החרדה והבלבול מהאירוע לגבי בניינים גבוהים. החצר תוכננה כך שתיראה כמו נוף עירוני מוכר ומיניאטורי של ניו-יורק ובין השאר נעשה בה שימוש להדריך ילדים על ההיסטוריה של הבניינים בעיר.

Aerial Courtyard - תיכון Truman בעיר הוא קמפוס בעל 6 מבנים, הבנויים סביב רחבה מרובעת ריקה וגדולה. העיצוב המחודש של הקמפוס מנצל את השטח בין הבניינים כיוון שנבנו מעליו גשרים של מסדרונות המקשרים בין הבניינים השונים והופכים אותו לקמפוס מרושת ושלם יותר. ארוניות התלמידים (lockers) הועברו ל"גשרים" אלה ופינו שטח ל-8 כתות נוספות.

Athletics Center - על שטח גדול שלא נוצל עד כה, אף הוא בקרבת קמפוס תיכון Truman, הוקמו מגרשי כדורסל ובעתיד יוכל להיות מנוצל לאירועי ספורט ואתלטיקה גדולים.

Water World - בריכת שחיה באזור Bronx שהיתה נטושה במשך 15 שנים עברה שיפוץ כללי ותותאם לילדי גן. המתחם יוגן מרעש ויהווה אי צבעוני של רוגע הכולל מתקנים המאפשרים פעילויות תרפיה במים עבור ילדים מוגבלים.

Early Learning - ב-2007 יושלם מרכז למידה לגיל הרך במנהטן. העיצוב הפנימי יהיה צבעוני מאוד ויבליט הביטים של משחק ושעשוע.

לפי המחבר הדוגמאות הנ"ל מייצגות את התקופה השלישית של עיצוב בתי ספר ומוסדות חינוך. הדימוי המזוהה מהתקופה הראשונה (1880-1930) התאפיין במבנים קלאסיים מפוארים. בתקופה השנייה והיותר מוכרת לנו (סוף מלחמת העולם השנייה עד אמצע שנות ה-80) בתי הספר נבנו כמתקנים סגורים, תיכונים גדולים אפילו גודרו ודמו לבתי כלא.
בתקופה השלישית הנוכחית, תכנון ועיצוב מוסדות לימוד מושפע מאוד מהשינויים המהירים, משיטות קוגניטיביות וטכנולוגיות חדשות העומדות לרשות העוסקים בחינוך ומהשינוי בתפיסה כיצד ילדים לומדים. המבנים מתוכננים כך שיאשפרו יותר למידה אינדיבידואלית ושיטות הוראה אלטרנטיביות.