מרד הסְפָרוֹת: ללמד חשבון אחרת

מרד הסְפָרוֹת, ללמוד חשבון אחרת הוא ספר קריאה שנועד לחבב על תלמידים את מקצוע המתמטיקה, וללמדם על מבנהו העשרוני של המספר בדרך לא שגרתית: מושגים מתמטיים בסיסיים, כגון "ספרה", "מספר", "עשרת", "המרה" ו"פריטה", והקשרים הקיימים ביניהם מועברים לתלמיד על ידי תרגום של מצבים במציאות למושגים חשבוניים המעוגנים בעלילה בדיונית.

מרד הסְפָרוֹת, ללמוד חשבון אחרת בא לענות על צורכיהם של תלמידים בכיתות היסוד הזקוקים לחיזוק בנוסף ללימודיהם הפורמליים. כמו כן הוא נועד למורים שברצונם לפתח אוריינות מתמטית ולהורים המעוניינים להיות מעורבים בלימודי החשבון של ילדיהם.

עדנה זקן לוי עוסקת בהוראת מתמטיקה, בהוראה מתקנת ובאבחון דידקטי. היא למדה מדעים, הוראה מתקנת בחשבון ואבחון דידקטי במכללת גורדון, ורכשה תואר ראשון בספרות ובמנהל החינוך ותואר שני בספרות עברית באוניברסיטת חיפה.

קישור להוצאה לאור

ראה גם: