מקלות ואבנים: הבסת תרבות הבריונות וגילוי מחדש את כוחה של האמפתיה

Emily Bazelon. Sticks and Stones: Defeating the Culture of Bullying and Rediscovering the Power of Character and Empathy.

הספר Sticks and Stones: Defeating the Culture of Bullying and Rediscovering the Power of Character and Empathy מאת Emily Bazelon נותן פרספקטיבה לנושא הבריונות של תלמידים בבתי ספר.

Bazelon, עורכת בכירה ב-Slate, מתייחסת להיבטים הרבים של בריונות.

היבטים אלה כוללים:

- יחסי כוח המתרחשים בבית הספר הציבורי

- הבחנה בין סכסוכים שהם בריונות לבין סכסוכים שאינם בריונות.

- הקו הדק ,לעתים בין ילד שהוא בריון לבין ילד שהוא קורבן.

- התפקיד ההולך וגובר של פייסבוק ושל אתרים של רשתות חברתיות אחרות.

המחברת של הספר מובילה את קוראיה במסע בנוף המשתנה של הרשעות של בני הנוער ולתוצאות ההרסניות שלה.

התוצאה היא ספר חיוני המוביל אותנו מהקפיטריות שבבית הספר לבתי המשפט ועד למשרדים של פייסבוק, האתר שבו פרושים חייהם של בני נוער רבים, לטוב ולרע.

בדרך, Bazelon מגדירה מהי בריונות ומה זו אינה בריונות.

היא חוקרת מתי התערבות היא הכרחית ומתי יש לתת לילדים חופש לדאוג לעצמם.

היא גם מנתצת מיתוסים הקשורים לבריונות:
שבנות הן יותר בריוניות מאשר בנים,

שלא ניתן להבחין בין בריונות פנים-אל-פנים ובריונות מקוונת,

שבריונות בביה"ס היא סיבה נפוצה להתאבדות,

....ושעונשים קשים הם הרתעה אפקטיבית.

מעל לכל, היא מאמינה שכדי להתמודד עם הבעיה, עלינו קודם כל להבין אותה.

Bazelon חוקרת את ההיבטים השונים של בריונות בבבתי ספר אמצעות סיפוריהם של שלושה אנשים צעירים.

מוניק בת השלוש-עשרה סבלה במשך חודשים מהצקה ומנידוי עד שאמה הוציאה אותה לבסוף מבית הספר.

ג'ייקוב קיבל איומים והותקף פיזית בכיתה ח' בשל מיניותו – ולאחר מכן הגיש תביעה נגד בית הספר בטענה שעל בית הספר להגן עליו ושינה את התרבות של בית הספר שלו.

פלנרי היה אחד מששה בני נוער שהוגש נגדם אישום פלילי לאחר שהואשמו כי תלמיד התאבד בשל בריונות כלפיו שהופעלה על ידם, האשמה שזכתה לכותרות בינלאומיות.

Bazelon מתעדת כיצד הסלימו המצבים הקשים של ילדים אלה למלחמות בקהילה.

Bazelon לוקחת את הקוראים לבתי הספר שהצליחו בהפחתת הבריונות ובוחנת את האסטרטגיות המוצלחות שלהם.

התוצאה היא ספר פורץ דרך שיסייע להורים, למחנכים ולבני הנוער עצמם להבין טוב יותר מה עובר על הילדים כיום ומה ניתן לעשות כדי לסייע להם לעבור זאת.

קישור לתקציר הספר באנגלית